Ik ben Harry Vink – Alexis Deacon & Viviane Schwarz

Ik ben Harry Vink“Ik ben geweldig, dacht Harry.” Ik ben Harry Vink is een filosofisch, maar tegelijkertijd ook heel grappig prentenboek voor jong en oud. Het is vertaald en uitgebracht in samenwerking met het Centrum Kinderfilosofie Nederland.

Het is een boek voor iedereen: voor filosofen en voor dromers, voor mensen die van mooie boeken houden, van grappige boeken houden en van denken houden, voor vogelliefhebbers én voor vegetariërs.

Het leven gaat zijn gangetje, en af en toe komt het Beest en vreet een vink op. Op een nacht wordt Harry Vink wakker in volstrekte stilte. Dan gebeurt er iets opmerkelijks: hij heeft een gedachte. En hij hoort hem! Als de volgende dag het beest komt, besluit Harry actie te ondernemen. Je bent immers geweldig of je bent het niet. Maar zijn actie pakt anders uit dan hij gehoopt had…

De oorspronkelijke titel van het prentenboek is I am Harry Finch. Het is het eerste boek van Alexis Deacon bij Lemniscaat. De schrijver wordt geroemd om hun scherpte en droge humor. Viviane Schwarz  won net als Deacon de Best New Illustrator Award. Ze werd in Duitsland geboren en ze gebruikt graag technieken die de kijkers van haar werk het gevoel geven: dat wil ik ook proberen.

Titel: Ik ben Harry Vink
Auteur: Alexis Deacon & Viviane Schwarz
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047700647
Een boek voor alle leeftijden.

Lees ook:Op weg naar huis – Alexis Deacon
Lees ook:Zo vind je goud – Viviane Schwarz
Lees ook:Tellen met Kleine Kat – Viviane Schwarz
Lees ook:Er zitten katten in dit boek
Lees ook:Tip van de week: Er zitten katten in dit boek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>