Notes from the midnight Driver

Alex gaat het zijn vader betaald zetten. Hij is ervandoor gegaan, nota bene met een oude lerares van Alex. Dus Alex zet het op een zuipen, pakt de auto van zijn moeder en… eindigt in de tuin van de buren, waar hij de tuinkabouter een kopje kleiner maakt.

Al heeft Alex de straat nooit gehaald, toch krijgt hij een proces voor rijden onder invloed aan zijn broek, dat resulteert in een taakstraf. Hij moet honderd uur lang de meest chagrijnige, onmogelijke oude man van het bejaardencentrum gezelschap houden.
Solomon Lewis maakt Alex het leven zuur met ongevraagd advies, vreemde Jiddische uitspraken en door voortdurend aan Alex’ niet-meer-dan-een-gewone-vriendin Laurie te refereren als ‘je vrouw’.
Maar als Sol Alex op een dag betrapt, en even later de lang gesloten locker van Sol opengaat, blijken de twee een belangrijke passie te delen: de gitaar. En juist als er een vriendschap lijkt te ontstaan – met de nodige conflicten, dat wel – wordt het Alex eens te meer duidelijk dat Sol er niet altijd zal zijn. Tijd dus om Sol het podium op te krijgen!

Sonnenblick beschrijft op de humoristische toon die we al kennen uit Drums, Girls & Dangerous Pie hoe een onverwachte vriendschap opbloeit tussen de knorrige Sol – die het hart van iedere lezer zal weten te stelen – en Alex, die het liefst al zijn verantwoordelijkheden ontvlucht.

Titel: Notes from the midnight Driver – Een taakstraf waar muziek in zit
Auteur: Jordan Sonnenblick
Aantal pagina’s: 200

[isbn]9789047701552[/isbn]

Lees ook:Robbie’s songboek – Tineke Honingh
Lees ook:Het geheim van de bevroren boerderij – Hans Kuyper
Lees ook:Het grote Lang geleden… doeboek – Arend van Dam
Lees ook:Nim’s eiland nu in de bioscoop
Lees ook:Laat de kinderboeken maar weer komen! Mijn kraamverlof is voorbij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>