Denk en doe als een kunstenaar – Claudia Boldt

Kunst maken is een eitje – en ongelooflijk leuk! Denk en doe als een kunstenaar is een boek om talloze vrije middagen mee door te brengen en dat zorgt voor een huis vol kunst!

Hoe komt een kunstenaar aan zijn ideeën? En hoe maakt hij er daarna kunst van? Met dit bijzondere doeboek leer je te denken en te doen als een kunstenaar.

Inspirerende voorbeelden en eenvoudige aanwijzingen helpen kinderen (en volwassenen) op weg om aan de slag te gaan. Ze leren om te experimenteren met verschillende materialen en technieken en hun eigen kunstwerken te maken.

Aan de hand van de werken van acht moderne kunstenaars leert iedere kunstenaar in de dop te schilderen, beelden te maken, kostuums te ontwerpen, te tekenen, papierkunst te maken, te bouwen, samen te werken en te fotograferen.

Het resultaat? IJsbeelden, onderwatersteden, superheldencapes, schilderijen met benen, dansende robots, collages, driedimensionale chili con carne en nog heel veel meer. En vooral héél veel plezier. Als extraatje is na het lezen van dit boek ook het bezoeken van een museum nog leuker, want je leert begrijpen hoe kunstenaars kijken, denken en doen.

Titel: Denk en doe als een kunstenaar
Auteur: Claudia Boldt
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047708865
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:kik is op mik – Sietske Mol
Lees ook:Ik ben een kunstenaar – Marta Altés
Lees ook:Wat is moderne kunst? Een kindergids – Jacky & Suzy Klein
Lees ook:Tijd voor kunst – Juf Marit
Lees ook:Echte kunst met je vingers – Marion Deuchars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>