Het sleutelgeheim – Roland Mans

Het sleutelgeheimOorlog, een spion en de sleutels van Petrus… Het sleutelgeheim is een spannend boek van Roland Mans waarin de geschiedenis levend wordt gemaakt. Het sluit dan ook aan bij de canon van de vaderlandse geschiedenis.

Lourens en zijn vriend Mees zijn overal als de kippen bij. Een relletje in de stad, geruchten over de naderende Spanjaarden, de voorbereidingen op een mogelijk beleg. Lourens heeft al veel meegemaakt. De vlucht met zijn Hugenoten-familie uit Vlaanderen, de Beeldenstorm, waarbij de sleutels van Petrus uit de Pieterskerk verdwenen zijn, en nu is zijn stad in groot gevaar.

Eind oktober 1573 sluiten de Spanjaarden Leiden in. Lourens’ vader helpt als hoofd van de schutterij van het koopmansgilde mee om Leiden te verdedigen. Binnen de muren is een fanatieke relschopper op zoek naar de sleutels van Petrus. En de Spaanse veldheer Valdez stuurt een spion. Maar waar zijn de sleutels, en wie kan ze uit handen van Valdez houden?

Titel: Het sleutelgeheim
Auteur: Roland Mans
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025873080
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:De pizza-spion – Anna Woltz
Lees ook:De Never Evers – Tom Ellen & Lucy Ivison
Lees ook:Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren – Tom Llewellyn
Lees ook:Maaike van Poelje
Lees ook:Olivia is een spion – Ian Falconer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>