Als slavin geboren – Marian Hoefnagel

Als slavin geborenHet boek Als slavin geboren van Marian Hoefnagel werd getipt door de Jonge Jury en maakt dan ook kans op de Prijs van de Jonge Jury 2016. Het boek gaat over drie generaties tieners op een slavenplantage.

Hun oma is slavin, hun moeder is slavin. En zelf werkt de 14-jarige tweeling Kwasi en Maisa ook als slaaf op een plantage. In dit boek vertellen drie generaties hoe het is om tiener te zijn in de slaventijd. Verhalen over ellende, pijn en verdriet. Maar ook over moed, liefde en familie.

‘Veertien – De tijd van je leven’ is een serie boeken over jongeren van veertien jaar. Jongeren die leven in een andere tijd dan nu. Of op een andere plek dan hier. Hoe is het om veertien te zijn in de Gouden Eeuw? In de Romeinse tijd? Of in de Tweede Wereldoorlog?

Veertien was Shani. Veertien pas. Nog geen vrouw, maar ook geen kind meer. Met veel anderen van haar dorp liep ze door het oerwoud. Ze hadden niets bij zich. Geen eten, geen drinken, geen kleren. Op blote voeten liep Veertien De tijd van je levenen ze rustig achter elkaar aan. Ze waren niet bang. Ze zouden naar een betere wereld gaan. Dat had het dorpshoofd zelf gezegd. Een wereld zonder honger, zonder dorst, zonder angst. Er waren al mensen naar die mooie wereld toe gereisd. Ook uit haar dorp. Zij zouden op Shani wachten, aan de andere kant van het grote water.

Lees hier het eerste hoofdstuk van het boek. Er zijn ook recepten die bij het boek horen en die kun je ook online bekijken. Hier leer je Tajer, Cassave, Gort en Bakbanaan kennen door Marian’s recepten.

Titel: Als slavin geboren
Auteur: Marian Hoefnagel
Uitgeverij: Eenvoudig Communiceren
ISBN: 9789086962020
Voor jongeren vanaf circa 13 jaar.

Lees ook:Duifje – Inge Misschaert
Lees ook:Wie gevonden wil worden – Arno Bohlmeijer
Lees ook:Mijn naam is Nul – Luigi Ballerini
Lees ook:Het boek van voorheen – Jen Minkman
Lees ook:Mijn eerste kookboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>