Het meisje en de soldaat – Aline Sax

Het meisje en de soldaatHet meisje en de soldaat is een bijzonder boek van Aline Sax over het leven van een meisje tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Wereldoorlog I. Een blind meisje woont met haar mama en tante in een herberg. Haar papa is aan het front. Het meisje houdt ervan om buiten op een bankje te zitten.

Op een dag snuift het meisje een onbekende geur naast zich op. Er blijkt een Afrikaanse soldaat op het bankje te zitten. Hij is erg ongelukkig in dit koude land en mist zijn vrouw en zoontje.

Elke dag dat hij niet aan het front is, komt hij naar het bankje. Hij vertelt het meisje over zijn land, zij vertelt over haar papa. Op een dag is de soldaat er niet. Het meisje is in paniek. Ze gaat naar hem op zoek…

Een warme novelle over de vriendschap tussen een meisje en een soldaat. Beurtelings beschrijven de soldaat en het meisje hun ervaringen. Met sfeervolle illustraties die de verbeelding prikkelen.

Met één voet loopt ze op de weg en met de andere in de berm. Zo voelt ze wanneer de weg een bocht maakt. Het kabaal van de soldaten in de herberg verwaait al snel. En dan hoort ze alleen nog maar haar eigen voetstappen en het kwetteren van de zwaluwen. Hoe verder ze gaat, hoe weidser het landschap aanvoelt. Hoe ver zou het front zijn? Zou ze de soldaat vinden? Ze klemt het brood steviger onder haar arm.

Titel: Het meisje en de soldaat
Auteur: Aline Sax
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789058388421
Voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees ook:Ik lieg maar een keer
Lees ook:Adelaar in de sneeuw – Michael Morpugo
Lees ook:Nederlands kinderboek wint Amerikaanse prijs
Lees ook:Recensie: Een medaille voor Leroy – Michael Morpurgo
Lees ook:Steven Spielberg heeft filmrechten Oorlogspaard gekocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>