Het geheim van de Tierelantijn – Emile Bode

Superleuk leesboek. In het nu en lekker vlot geschreven, boordevol magie, spanning en humor.

Nienke woont met haar schatrijke ouders in een enorme villa. Haar kamer staat vol speelgoed, maar eigenlijk speelt ze het liefst met haar oude knuffel Poesje, een klein, grijsbruin muisje met helderblauwe oogjes en een roze mondje. Wanneer haar vader de hoge bomen in de tuin wil laten kappen, wordt Nienke aangesproken door drie groepies (niet te verwarren met kabouters!). De groepies leven in de tierelantijnen – zo heten deze zeldzame bomen – en Nienke moet hen helpen om de kap te voorkomen. Maar dan wordt Nienke ontvoerd door drie ongure types die losgeld eisen. De groepies, Poesje en zwerfkater Jansen laten het daar echter niet bij zitten en gaan op pad om Nienke te bevrijden uit de klauwen van haar meedogenloze ontvoerders…

Verhaal al jaren geleden bedacht
Emile Bode verzon deze geestige roadnovel over drie minimannetjes, een oude speelgoedmuis en een brutale zwerfkater voor zijn twee dochters. Nu, twintig jaar later, lost hij zijn belofte in om het verhaal in boekvorm uit te geven.

Leest lekker, is spannend, dus helaas zo uit!
Het is een vlot te lezen verhaal. Helemaal in het nu. Ondanks dat verhalen over kleine mannetjes eeuwenoud zijn. Al mogen deze Groepies niet verward worden met kabouters of dwergen! Eentje houdt van paprikachips en cola en stiekem het meeste van hamburgers van de McDonald’s. Alle eindjes worden ook afgerond en dat maakt dat je het boek tevreden dichtslaat. Ja, ik vind het geslaagd boek!

Titel: Het geheim van de Tierelantijn
Auteur: Emile Bode
Illustraties: Ineke Goes
Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789049926076
Voorlezen vanaf ongeveer zes, zelf lezen acht a negen jaar

 

Lees ook:Poesje Nel, de opera
Lees ook:Lou in het herfstbos – Kathleen Amant
Lees ook:De cowboyter – Dimitri Leue & Tom Schoonooghe
Lees ook:Poëzieweek: Tien dingen – Frank Adam
Lees ook:Van Hichtum-prijs voor Els Beerten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>