De IJzeren Engel (De Helse Creaties 1) – Cassandra Clare

Van de auteur van de Kronieken van de onderwereld verschijnt weer een publiekstrekker van jewelste vol spanning, avontuur en magie: Cassandra Clare is terug!

Het eerste deel van De Helse Creaties – die voorafgaat aan de Kronieken van de Onderwereld – begint wanneer Tessa’s gerieflijke leventje van het New York in 1878 abrupt eindigt als haar voogdes sterft.

De zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen bevolken vampiers, heksen en andere bovennatuurlijke wezens de straten. Alleen de schaduwjagers – vastberaden de wereld te ontdoen van alle demonen – brengen wat orde in de chaos.

Tessa blijkt over een zeldzame gave te beschikken: het vermogen om te transformeren. En in de duistere wereld waarin ze terecht is gekomen, is
dat bepaald geen zegen – ze wordt van alle kanten belaagd door figuren die zich haar gave willen toe-eigenen.

Alleen en opgejaagd zoekt Tessa toevlucht bij de schaduwjagers. Zij kunnen haar helpen haar broer te vinden, als zij belooft haar krachten voor hen in te zetten. Ze raakt bevriend met de twee schaduwjagers Will en Jem – die ieder totaal verschillend zijn.

Al snel realiseert Tessa zich dat ze in een dodelijk web verstrikt zit waarin haar liefde voor haar broer en haar twee vrienden weleens gevaarlijker zou kunnen zijn dan welke andere bedreiging dan ook. Ze zal moeten kiezen.

De ijzeren engel is het eerste deel van de onweerstaanbaar spannende fantasytrilogie De helse creaties die voorafgaat aan de Kronieken van de onderwereld. Alle delen van de trilogie zullen binnen 6 maanden in het Nederlands verkrijgbaar zijn.

Titel: De ijzeren engel
Serie en deel: De helse creaties 1
Auteur: Cassandra Clare
Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048826551
Voor Young Adults.

Lees ook:De IJzeren Prinses (De Helse Creaties 3) – Cassandra Clare
Lees ook:De IJzeren Prins (De Helse Creaties 2) – Cassandra Clare
Lees ook:Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers – Cassandra Clare
Lees ook:De kronieken van Bane – Cassandra Clare
Lees ook:Vrouwe Middernacht (De Duistere Machten 1) – Cassandra Clare

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>