De Test-trilogie – Joelle Charbonneau

De Test Trilogie

Van de Test-trilogie, een serie voor liefhebbers van De Hongerspelen en Inwijding, zijn inmiddels al meer dan 22.000 exemplaren verkocht. Inmiddels zijn de boeken ook verkrijgbaar in een mid-price editie.

In het eerste deel, De Test, is de jonge, ambitieuze Cia Vale tot haar vreugde een van de uitverkorenen om deel te nemen aan de Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen voor de Test hebben de wereld aan hun voeten liggen en zullen klaargestoomd worden tot toekomstige leiders van hun land.

Heeft Cia het in zich om ook de allerlaatste horde te nemen? Kan ze overleven in het speelveld van de vierde ronde: het verwoeste en vervuilde land dat ooit Amerika was en lukt het haar om op tijd de hoofdstad te bereiken? En kan ze de mensen die het dichtst bij haar staan wel écht vertrouwen, of is niets wat het lijkt?

Malencia Vale is in deel 2, De Studie, een van de twintig uitverkorenen die mogen studeren aan de universiteit. Hoewel haar klasgenoten leven in een gelukzalige roes omdat hun herinneringen aan de gruwelen van de Test zijn gewist, knaagt aan Cia een onzekerheid over de toekomst. Wat is er waar van het verhaal dat ze zichzelf hoorde vertellen op de Transit Communicator?

Wanneer ze tot de ontdekking komt dat de afluister- en spionagepraktijken niet gestopt zijn na haar toetreden tot de universiteit, en dat de selectie voor de verschillende studierichtingen veel weg heeft van de Test is ze vastberaden de waarheid te ontdekken. Zelfs als ze daarmee haar vrienden én familie mogelijk in gevaar brengt. Langzaam vervagen haar eigen grenzen op zoek naar de waarheid, want falen is geen optie…

De inzet is hoger dan ooit; een toekomst geregeerd door angst of hoop. In het derde en afsluitende deel van haar Test-trilogie, Het Examen, weet Joelle Charbonneau de spanning te laten stijgen. Klaar of niet, het is examentijd…

Wil je alvast een stuk lezen uit Deel 1 van de trilogie? Uitgeverij Karakter heeft een online leesexemplaar. Meer informatie vind je op de Facebookpagina.

Titel: De Test / De Studie / Het Examen
Serie: De Test Trilogie
Auteur: Joelle Charbonneau
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 97890452053739789045207100 / 9789045209623
Voor Young Adults.

Lees ook:NODIG – Joelle Charbonneau
Lees ook:Aan het hof van Eden – Joelle Charbonneau
Lees ook:Studie van Gif – De Studie trilogie – boek 1
Lees ook:Studie van vuur
Lees ook:Studie van Magie – De Studie trilogie – Boek 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>