Soapsop – Liza Sips

SoapsopWanneer je vaak naar de soap GTST kijkt, dan ken je vast de actrice Liza Sips nog wel. In 2007 verwierf zij nationale roem door haar rol van Vicky Pouw in deze serie van RTL4. Onlangs verscheen haar debuutroman Soapsop, gebaseerd op haar eigen ervaringen als GTST-ster.

Wanneer de 16-jarige Pippa auditie mag doen voor de populaire soap Liefde & Verraad kan ze haar geluk niet op. Al tijdens de casting slaat de vonk over tussen haar en Mees Swart, de hunk van de serie. Maar Blaire, de gehaaide dochter van de zenderbaas, eist Mees voor zichzelf op.

Als Pippa de rol krijgt, werkt Blaire haar in alles tegen. Tot overmaat van ramp moeten de meiden tegenover de media doen alsof ze goede vriendinnen zijn. Pippa’s ster stijgt razendsnel en voor haar vrienden heeft ze amper nog tijd. Wint Pippa de strijd om Mees of zal de zeepbel barsten?

Wiskunde. Ik haat wiskunde. Er is niets in de wereld wat ik saaier of zinlozer vind. Ik snap het niet en ik wil het ook niet snappen. Later ga ik toch niets met berekeningen of getalletjes doen, dus waarom moet ik per se weten hoe een geodriehoek werkt? Met een knappe wiskundeleraar zouden de lessen een stuk aangenamer zijn, maar in plaats daarvan zit ik drie uur per week opgescheept met meneer Bach.

Dit is hoe de roman begint; Pippa zit, zoals elke tiener, nog gewoon op school. Maar als ze een rol krijgt in een nationale soapserie, krijgen we een uniek kijkje achter de schermen. Volgens acteur Ferry Doedens is het “een ONWIJS leuk boek”. “Ga het lezen allemaal!” aldus de acteur die momenteel Lucas Sanders speelt in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Titel: Soapsop
Auteur: Liza Sips
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026137198
Voor jongeren tussen de 13 en 15 jaar.

Lees ook:Expeditie Verraad – Liza Sips
Lees ook:Mijn leven is een prachtige puinhoop (Pippa Leeuwenhart 2) – Barbara Tammes
Lees ook:Acteren in een soap. Droom of desilussie?
Lees ook:Ken jij de gratis app van Mees Kees al?
Lees ook:Veel Mees Kees – Mirjam Oldenhave

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>