Wolf & Maandag heeft vleugels – Martha Heesen

Er is een prachtig omkeerboek verschenen met de twee mooiste verhalen van Martha Heesen voor jonge lezers. Heesen won onlangs de Theo Thijssen-prijs 2015 voor haar gehele oeuvre.

In Wolf is Nene kwaad. Haar beste vriend Coppe komt nooit meer bij haar in de boom zitten. Hij speelt alleen nog maar met zijn nieuwe hond Wolf.

Nene is bang voor dat grote, vieze, springerige beest en ze wil dat hij verdwijnt. Dan kan zij weer gewoon met Coppe spelen.

Maar als Wolf door de stroming in de rivier wordt meegesleurd, schrikt Nene toch erg. Niemand kan de hond terugvinden. Alleen Nene weet misschien waar hij is. Durft ze ’s nachts op zoek te gaan?

Maandag heeft vleugels gaat over Klaar en haar vader, die broeden op een ganzenei. Er komt een prachtig kuikentje uit, waar Klaar meteen voor gaat zorgen. Ze bedenkt een naam (Maandag), geeft hem te eten en leert hem zwemmen.

En Maandag begrijpt alles wat Klaar hem vertelt! Hij praat zelfs terug, al is Klaar de enige die dat kan horen. Hij helpt Klaar ook als dat nodig is. Als juf Aaf op bezoek komt bijvoorbeeld. Maar dat loopt niet goed af…

Titel: Wolf / Maandag heeft vleugels
Auteur: Martha Heesen
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045118888
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Martha Heesen wint Theo Thijssen-prijs 2015
Lees ook:Het woeste boek van Wolf en Hond – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:Hond in het huis van Wolf – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:Wolf en Hond op de maan – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:De bril van Wolf – Sylvia Vanden Heede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>