Het geheim van te veel torens – Mark Tijsmans

Er zijn al meer dan 12.000 exemplaren verkocht van Mark Tijsmans’ debuut Het geheim van te veel torens. Het won dan ook de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury in 2008.

Willem en Nelle Ter Toren, elf jaar oud, zijn een doodgewone tweeling. Ze wonen in weeshuis ‘Het ongetwijfeld ongelukkige kind’. Als ze tijdens een stormachtige nacht van een mysterieuze oude man vernemen dat ze eigenlijk van adel zijn, pakken ze hun koffers en verhuizen naar het kasteel van hun voorvaderen, Domein Trop de Tours.

Daar krijgen ze een oude voorspelling te horen, over twee kinderen die moeten zoeken naar een schat, en al vrij snel wordt duidelijk dat zijzelf wel eens die twee kinderen uit de voorspelling zouden kunnen zijn.

Samen met Fidelius, de huisknecht, en hun twee nieuwe schoolkameraadjes Flore en Wout gaan ze de uitdaging aan. Maar ze moeten snel en heel voorzichtig zijn. De vijand loert om elke hoek, alleen weten de kinderen niet wie de vijand is.

Het begin van een knotsgek avontuur? De wapenspreuk van de familie luidt niet voor niets ‘STAPELGEK MAAR NIET GEVAARLIJK’.

“Het verhaal heeft een hoog ‘Monty Python-gehalte’. Eenmaal mee in deze stemming zal de lezer zich kostelijk amuseren en genieten van een overvloed aan gekke gebeurtenissen.” - Pluizuit

Titel: Het geheim van te veel torens
Auteur: Mark Tijsmans
Uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789022326961
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Nieuw leesboek vol spanning en humor van Mark Tijsmans
Lees ook:Een onwaarschijnlijke vijand (De Paladijnse Voorspelling 3) – Mark Frost
Lees ook:Wiet Waterlanders en het (Kolibri) Mysterie – Mark Tijsmans
Lees ook:Het is de laatste daad die telt (De bende van Teiresias 5) – Mark Tijsmans
Lees ook:De tsaar van eender waar (Tante Geola 1) – Mark Tijsmans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>