Gouden Griffel en Gouden Penseel voor Het raadsel van alles wat leeft

raadsel omslag

De Kinderboekenweek is geopend en hóe! Twee keer Goud voor Het raadsel van alles wat leeft.  Een dubbele bekroning is slechts drie keer eerder voorgekomen in de geschiedenis van de Griffels en Penselen. 

De Gouden Griffel
De Griffeljury vond het een briljant boek, dat – ondanks het inhoudelijk zware thema – licht en lucht kent en dat tot nadenken en lachen verleidt. Niet snel zal opnieuw een boek verschijnen met zo’n grootse ambitie en meesterlijke uitwerking. De prijs werd uitgereikt aan Jan Paul Schutten op het Kinderboekenbal, de feestelijke opening van de Kinderboekenweek met een programma met Harm de Jonge, Marit Törnqvist en optredens van Kinderen voor Kinderen en Typhoon.

De Gouden Penseel
De Gouden Penseel werd vorige week al bekend gemaakt tijdens de opening van de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum. Deze ging naar Floor Rieder die de illustraties van Het raadsel van alles wat leeft verzorgde. De Penseeljury vond het de meesterproef van Floor Rieder, een kunstwerk van een boek. Zelden was een tijdlijn vanaf de oerknal tot heden zo geestig en toch verhelderend. 

De Kinderboekenweek
Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek – met als thema Feest! van start gegaan. Het duurt nog tot 12 oktober en tijdens deze dagen krijg je bij besteding van ten minste tien euro het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Dit jaar is dat Zestig spiegels van Harm de Jonge. Het prentenboek van de kinderboekenweek is gemaakt door Marit Törnqvist: Fabians feest. Dat is voor slechts 6,95 te koop én je krijgt er een gratis app bij. Natuurlijk is er ook weer van alles leuks te doen: van voorlezen, signeren, knutselworkshops tot ontwerpwedstrijden. Kijk voor het hele overzicht van activiteiten op de site van de Kinderboekenweek.

Lees ook:Verroen schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2016
Lees ook:Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt
Lees ook:Kinderboekenweek 2008 van start
Lees ook:Kinderboekenweek en KinderboekenBlog startklaar
Lees ook:Opmerkelijke uitvindingen – Marit Törnqvist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>