Horowitz schrijft vervolg op Sherlock Holmes

De Britse auteur Anthony Horowitz kreeg van de erfgenamen van sir Arthur Conan Doyle de opdracht om een nieuwe roman te schrijven over de legendarische speurder Sherlock Holmes.

Victoriaans
De sequel zal in september verschijnen. Details worden nog geheim gehouden, maar het lijkt erop dat Horowitz de Victoriaanse setting zal behouden. In The Guardian vertelt hij dat hij een eersteklas mysterie voor een modern publiek wil schrijven dat trouw blijft aan de geest van het origineel. Horowitz zelf is al sinds zijn jonge jaren fan van Holmes. Hij is dan ook erg enthousiast over de opdracht.

Horowitz
Horowitz’ eerste boek (“Frederik K. Bower, etter!”) verscheen toen hij drieëntwintig was. Hij was bezeten van schrijven. Als kind zat hij al heel vroeg in een verschrikkelijk strenge kostschool en schrijven was de enige manier om aan het leven daar te ontsnappen. Vandaag is Horowitz even bekend in binnen- en buitenland voor zijn jeugdboeken (o.a. de reeks over Alex Rider) als voor de scenario’s die hij voor TV schrijft, onder meer voor series als Midsomer Murders en de tv-bewerkingen van Agatha Christie’s Hercule Poirot. De rode draad doorheen zijn werk is de combinatie actie, spanning, griezelen, moord en humor.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Horowitz en Shan kruisen de degens
Lees ook:Sherlock Holmes, meesterspeurder – Geronimo Stilton
Lees ook:Stormbreaker (Alex Rider 1) – Anthony Horowitz
Lees ook:400.000 Twilightboeken verkocht
Lees ook:Horowitz op Dag Literatuureducatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>