Erland Loe en Peter Bekkers winnaars Grote Jongerenliteratuur Prijs 2010

Grote jongerenliteratuur prijsAfgelopen vrijdag is tijdens het  Crossing Border Festival in Den Haag bekend gemaakt wie de winnaars! Peter Bekkers met Trouw is de andere wang en Erlend Loe met Muleum hebben de Grote Jongerenliteratuur Prijs 2010 gewonnen.  Het is voor het eerst dat deze prijs is uitgereikt. (De lezers van YAboeken kozen voor twee andere winnaars.)

Geldbedrag
Aan de prijs is een trofee verbonden en een geldbedrag van 5000 euro. Loe moest de prijs delen met zijn vertaalster Femmigje Andersen-Sijtsma.

GJP
De Grote Jongerenliteratuur Prijs is een initiatief van Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds. De organisaties willen hiermee boeken voor jongeren vanaf 15 jaar promoten en een duidelijk gezicht geven in het boekenvak. ”Het genre richt zich op een levensfase die zo ongeveer aanvangt bij 15 jaar. Het gaat om hen die zich tussen jeugd en volwassenheid bevinden, die bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen identiteit”, aldus de jury onder voorzitterschap van oud-minister Hedy d’ Ancona. Volgend jaar komt er naast deze vakjuryprijzen ook een publieksprijs die door jongeren zelf wordt toegekend.

Lezers YAboeken
De lezers van YAboeken kozen zelf niet voor deze titels. Voor beste buitenlandse boek kozen zij unaniem voor John Greens Paper towns, en voor beste Nederlandse boek lag Dit is geen dagboek van Erna Sassen voorop. Niet ver daarachter lag wel de huidige winnaar Trouw is de andere wang van Peter Bekkers.

Lees ook:GJP: Stem op het beste Nederlandse boek
Lees ook:Shortlist Grote Jongerenliteratuur Prijs bekend
Lees ook:GJP: Stem op het beste buitenlandse boek
Lees ook:Trouw is de andere wang
Lees ook:De Grote Jongerenliteratuur Prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>