Disney koopt filmrechten YA trilogie Matched

matched ally condieDisney en Offspring Entertainment hebben een optie genomen op de filmrechten van de young adult trilogie Matched, geschreven door debuutschrijfster Ally Condie. Matched is het eerste boek in de serie, en is gesitueerd in een toekomstig dystopia, waar een mysterieuze gemeenschap elk deel van je leven regelt – wie je trouwt, waar je werkt en hoe lang je leven duurt. Wanneer hoofdpersonage Cassia 17 wordt, neemt ze deel aan een match-ceremonie waar ze wordt gekoppeld met haar perfecte partner. De vraag is: wat gebeurt er wanneer de gekozen match niet de jongen is van wie je houdt? En hoe ver ga je om de gemeenschap te trotseren?

Het is geen verrassing dat Matched wordt vergeleken met andere young adult series, zoals Stephenie Meyer’s Twilight Saga, dankzij de sterke driehoeksverhouding en gerichte doelgroep. Ook al richt Matched zich op young adult lezers, het is geen verhaal over vampiers, engelen of weerwolven. Integendeel zelfs, Matched gaat over een toekomst waar er geen plaats is voor keuze, je leven ligt al vast vanaf het moment dat je geboren bent en alles vooraf is bepaald.

Het boek verschijnt op 1 december in meer dan 20 landen tegelijk.

Lees ook:Filmoptie The Dark Divine
Lees ook:Matched Trilogie – Ally Condie
Lees ook:Gevaarlijk spel (Delaney Detectives 2) – Kevin Brooks
Lees ook:Onweerstaanbaar! Nieuwe maan
Lees ook:Heksenjong – Luc Hanegreefs

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Disney koopt filmrechten YA trilogie Matched

  1. Sabine

    Ik ben echt zo benieuwd naar dit boek – en dat de filmrechten verkocht zijn zegt vaak ook veel over het verhaal. Dit moet goed zijn!! Oo ik kan niet wachten op ‘Matched’!

      /   Reply  / 
  2. Jenny Buijs

    die wil ik zeker hebben! Als ie 1 december uitkomt kan ik hem mooi voor kerst vragen :D

      /   Reply  / 
    1. Natasja Storm

      Ja het lijkt mij echt een geweldig boek!! :)

        /   Reply  / 
      1. Jenny Buijs

        Hij lag nu al bij ons in de winkel dus ik heb hem alvast gekocht. Als ik een leuk boek bij mij in de winkel zie liggen kan ik me niet beheersen, dan móet ik hem gewoon kopen. Ook al heb ik nog een enorme lijst met andere boeken die ik ook nog hebben wil :P

          /   Reply  / 
        1. Natasja Storm

          Super! Ik wil dat boek ook lezen, en ga ik ook wel doen denk ik :) Lijkt mij een geweldig boek. Ben benieuwd naar je reactie!

            /   Reply  / 
          1. Jenny Buijs

            de beschrijving van het boek doet me heel erg aan de hongerspelen denken dus ik ben ook wel benieuwd ja!

              /  
  3. Jolijn

    Haha, dit heb ik pas uit (ik had op manuscripta een ongecorrigeerd leesexemplaar gekregen, dus vandaar). Ik vond het echt een tof boek wat me bij vlagen heel erg aan de ‘hungergames-trilogie’ deed denken en ook best wel aan het boek ‘Exodus’. Met Twilight zou ik het echt nooit vergelijken, maar ik ben zeker benieuwd naar wat voor film dit gaat opleveren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>