Jonge Jury opnieuw naar Francine Oomen

De prijs voor het beste jeugdboek, de Prijs van de Jonge Jury 2010, gaat naar Francine Oomen voor haar boek Hoe overleef ik mijn vriendje (en hij mij!)? Het is de vierde maal dat ze de prijs krijgt.

Vierde keer
Ruim 9.300 jongeren in de leeftijd 12 tot en met 15 jaar stemden dit jaar op een boek. Dat is 1.300 meer dan vorig jaar toen Maren Stoffels de prijs in ontvangst nam voor Sproetenliefde. Het is de vierde keer dat Francine Oomen de Prijs van de Jonge Jury in ontvangst mocht nemen. In 2004, 2005 en 2006 won ze, net als dit jaar, de prijs voor een deel uit haar populaire Hoe overleef ik-serie (Querido). Francine Oomen won afgelopen zeven jaar ook de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Debuutprijs
De overige genomineerden waren: Milou van der Horst (Mijn allerliefste vijand, Ploegsma), Vrank Post (Bad boys for life!, Manteau), Manon Sikkel (Is liefde besmettelijk? Door Izzylove, Moon) en Maren Stoffels (Op blote voeten, Leopold).
De Jonge Jury Debuutprijs 2010 is uitgereikt aan Manon Sikkel voor Is liefde besmettelijk? Door Izzylove. Deze prijs is voor het oorspronkelijk Nederlandstalige jeugddebuut dat de meeste stemmen kreeg van de Jonge Jury.

Lees ook:Nominaties Jonge Jury bekend
Lees ook:IzzyLove zomerpakket – 1ste 3 delen in pocketversie
Lees ook:Manon Sikkel wint Jonge Jury Debuutprijs 2010
Lees ook:Sproetenliefde wint prijs van de Jonge Jury 2009
Lees ook:Manon Sikkel wint de Hotze de Roosprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>