Terlouws ‘Briefgeheim’ wordt verfilmd

briefgeheimDe verfilming van het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw is een groot succes geweest in Nederland. Geen wonder dat nu nog een ander boek van hem verfilmd wordt: Briefgeheim.

Ruzie maken
In Briefgeheim (Lemniscaat, 1973) vertelt Jan Terlouw over Eva, die het thuis niet langer uithoudt, omdat haar ouders voortdurend ruzie maken. Ze besluit haar ouders een lesje te leren en loopt van huis weg. Vanuit haar schuilplaats ontdekt ze dat er een moord wordt beraamd. Samen met haar buurkinderen raakt ze verzeild in een spannend avontuur.

Daan Schuurmans
Begin jaren tachtig was er al een tv-serie gemaakt van Briefgeheim. Nu komt er ook een speelfilm van het beroemde boek van Jan Terlouw. Daan Schuurmans zal een van de hoofdrollen spelen. De film zal dit najaar in de bioscopen te zien zijn. De opnames van de film lopen tijdens de zomer. De regie is in handen van Anna van der Heijde.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Verfilming Jan Terlouw’s Briefgeheim
Lees ook:Spannende trailer Briefgeheim
Lees ook:Ook Koning van Katoren wordt verfilmd
Lees ook:Oorlogswinter opnieuw genomineerd
Lees ook:Oorlogswinter wint Rembrandt Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>