Dit moet je zien! 3D-animaties in prentenboeken (filmpje)

3d animatieDat interactieve prentenboeken langzaam de papieren plaatjesalbums verdringen, is een bekende trend. Maar Koreaanse reseachers brengen kinderverhalen nu naar een nog hoger niveau, door boeken met 3D-animaties te presenteren.

Augmented reality
Als je de zogenaamde Digilog Books van het Koreaanse Gwanju Instituut inkijkt met een speciale bril, dan gaat er letterlijk en figuurlijk een wereld aan je voorbij. In de boeken kun je twee verschillende Koreaanse fabeltjes in augmented reality-vorm bekijken. Elke bladzijde bevat een 3D-animatie, die deel uitmaakt van een hoofdstuk. De animaties zijn ook voorzien van geluid.

Grote stappen
Een videoregistratie op YouTube (bekijk het hierboven) toont het boek in actie. Reacties onder het filmpje zijn overwegend sceptisch, maar augmented reality-insiders weten dat deze technologie het afgelopen jaar hele grote stappen heeft gemaakt. Het kan echter nog wel een tijd duren voordat de 3D-prentenboeken ook daadwerkelijk in de winkel liggen, geven de onderzoekers aan.

Interactieve prentenboeken
3D-animaties zouden er voor kunnen zorgen dat papieren boeken populair blijven onder kinderen. Momenteel is een combinatie van een papieren prentenboek plus CD-roms in opkomst binnen de branche, zoals Fundels of Mijn naam is Haas. Het Belgische Playlane, producent van Fundels, stelde vorig jaar nog dat “de charme van de prent op papier behouden moet blijven. Het bewegende boek mag het fysieke boek niet vervangen.

Lees ook:Meer prentenboekenfun met Fundels
Lees ook:Geanimeerde prentenboeken
Lees ook:Nieuwe prentenboeken-apps bij Piccolo Picture Books
Lees ook:Geniaal! Prentenboek op je iPhone
Lees ook:Het kleine Rijksmuseum voor op de iPad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>