Stefan Boonens ‘Laatste dag’ wordt kortfilm

de_laatste_dagHet boek De laatste dag van Stefan Boonen wordt bewerkt tot een kortfilm en is geselecteerd voor NPS Kort in Utrecht.

Feestelijk moment
In 2010 bestaat KORT!, het jaarlijkse project voor de korte film, 10 jaar. Een feestelijk moment, dat in september tijdens het Nederlands Film Festival wordt gevierd. Voor deze feestelijke gebeurtenis zijn 10 nieuwe filmplannen geselecteerd. De scenario’s beleven tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht hun bioscooppremière.

In de bioscoop
Een van de tien geselecteerde scenario’s – gekozen uit 135 inzendingen – is gebaseerd op het boek De laatste dag van de Vlaamse jeugdschrijver Stefan Boonen. Het wordt verfilmd onder de titel Heen en weer dag en gaat dus ook in première in Utrecht.
KORT! streeft er ook naar deze tien films als korte voorfilm in bioscopen te vertonen. Verder zullen ze ook te zien zijn op de speciaal door de NPS ontwikkelde website voor de korte film kort.nps.nl. De NPS zendt de films uit op televisie.

Heen-en-weer-dag
Het boek De laatste dag gaat over echtscheiding. Linus’ ouders gaan scheiden. Vandaag, een warme dag, verhuist zijn mama. Haar spullen wachten in kartonnen dozen op haar nieuwe vriend en de bestelbus. Papa wacht in de tuin tot alles voorbij is. Voor Linus is het een dag die niet voorbij kan gaan. Een heen-en-weer-dag. Van zijn mama naar zijn papa, en weer terug. Hij weet met zijn gedachten en handen geen blijf.

[Bron: kort.nps.nl]

Lees ook:Mijn papa is op jouw mama – Ilona Lammertink
Lees ook:Mama Lief & Papa Held – Orianne Lallemand
Lees ook:Bobbi: De allerliefste papa & mama – Monica Maas
Lees ook:Kolletje & Dirk: Naar de kermis – Pieter Feller & Natascha Stenvert
Lees ook:Rosita ontdekt dat ze geadopteerd is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>