Bestseller 60 vol kinderboeken

koekjesDe Nederlandse Kinderboekenweek slaat zeer goed aan dit jaar. Maar liefst 26 titels in de bestsellerlijst van de boekhandel zijn kinderboeken.

Koekjes! op 1
De Bestseller 60 van best verkochte boeken in Nederland wordt één week na het begin van de Kinderboekenweek aangevoerd door het Prentenboek van de Kinderboekenweek Koekjes! van Ted van Lieshout en Sieb Posthuma.
In de toptien staan nog drie kinderboekentitels: Een weerwolf in de leeuwenkuil van Paul van Loon (Leopold, van positie 26 naar 4), Slagroom op je snoet van Vivian den Hollander en Dagmar Stam (Van Holkema & Warendorf, van positie 13 naar 5) en Hoe overleef ik (zonder) dromen? van Francine Oomen (Querido Kinderboek, van positie 18 naar 9). De nieuwste titel van Oomen, Hoe overleef ik als keukenprins(es)?, kwam bovendien hoog binnen in de lijst, op positie 16.

Viermaal Geronimo
Een andere topper in de lijst is Geronimo Stilton. Er staan liefst vier titels over de kleine muis in de Bestseller 60. De hoogste is Knaag gezond, Geronimo! (van 53 naar 22), daarna volgen Geheim agent Nul Nul K (rentree, 34). Fantasia IV. Het drakenei (rentree, 46) en nieuw binnen op positie 53 Schateiland. Daarmee is De Wakkere Muis ook de uitgeverij met de meeste kinderboekentitels in de lijst, gevolgd door de uitgeverijen Leopold en Van Holkema & Warendorf die elk drie kindertitels in de Bestseller 60 hebben staan.

[Bron: Boekblad]

Lees ook:Van Goor meldt ongekend succes Stephenie Meyer
Lees ook:Hoe overleef ik-serie meest uitgeleende boeken
Lees ook:Geronimo Stilton en Francine Oomen vallen in de prijzen
Lees ook:Nominaties Nederlandse Kinderjury
Lees ook:Hoe overleef ik… op televisie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>