J.K. Rowling miste medaille wegens hekserij

rowling_joanneVolgens een gewezen speech-schrijver van George W. Bush liep J.K. Rowling destijds een hoge Amerikaanse onderscheiding mis omdat ze kinderen zou aanzetten tot hekserij.

Kleingeestigheid
De gewezen Amerikaanse president George W. Bush wilde de Britse schrijfster J.K. Rowling een presidentiële Medal of Freedom schenken, een erg hoge onderscheiding in de Verenigde Staten. Zijn adviseurs spoorden hem echter achter aan om dat niet te doen, want Rowlings Harry Potterverhalen zouden aanzetten tot hekserij. Dat beweert althans Matt Latimer in zijn boek Speech-Less: Tales of a White House Survivor. Volgens de gewezen speech-schrijver van Bush liep Rowling de onderscheiding wel degelijk mis door de ‘kleingeestigheid van de adviseurs‘.

Arme Laura
De Medal of Freedom wordt gegeven aan mensen die op een verdienstelijke wijze hebben bijgedragen tot de veiligheid of de nationale belangen van de Verenigde Staten, tot de wereldvrede of tot culturele en andere verwezenlijkingen. Tijdens het presidentschap van George W. Bush ging een Medal of Freedom naar o.a. Tony Blair, Harper Lee, Muhammad Ali, Alan Greenspan, Nelson Mandela, Doris Day en Charlton Heston. Maar dus niet naar J.K. Rowling.
Wie dat vooral jammer vond, was Laura, de vrouw van George Bush. Zij is een grote fan van Harry Potter. “Ik heb alle boeken gelezen en ik ben er gek op“, zei ze in 2003 in een interview.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Graphic novels over Stephenie Meyer en J.K. Rowling
Lees ook:Rowling wint proces tegen Harry Potter Lexicon
Lees ook:J.K. Rowling dineerde gisteren met Michelle Obama
Lees ook:The Scotsman eert Rowling
Lees ook:Nederland nog steeds gecharmeerd van Harry Potter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>