Tegenstander Potter-romans wordt hulpbisschop

Wagner (54) baarde in 2001 opzien, toen hij de Harry Potter-boeken van J.K. Rowling satanisch noemde en waarschuwde voor de toverformules die erin voorkomen. Foto EPA/David Cheskin

VATICAANSTAD – Paus Benedictus XVI heeft de zeer behoudende pastoor Gerhard Maria Wagner benoemd tot hulpbisschop van het Oostenrijkse bisdom Linz. Dat heeft het Vaticaan zaterdag gemeld.

Wagner (54) baarde in 2001 opzien, toen hij de Harry Potter-boeken van J.K. Rowling satanisch noemde en waarschuwde voor de toverformules die erin voorkomen. Toen de orkaan Katrina in 2005 grote vernielingen in de Amerikaanse stad New Orleans had aangericht, noemde hij het geen toeval dat alle vijf abortusklinieken en nachtclubs waren verwoest. Hij vroeg zich af of het groeiend aantal natuurrampen niet aan de klimaatverandering, maar aan de geestelijke vervuiling te wijten is.

Wagner, pastoor in het dorp Windischgarsten, heeft in Rome theologie gestudeerd.

[Bron: ANP]

Lees ook:Zeitoun
Lees ook:Grappige trailer The Princess and the Frog
Lees ook:Hoeveel babypoesjes? – Guido Van Genechten
Lees ook:‘Waargebeurd’ kinderboek blijkt gelogen
Lees ook:Naar de stad (Laten we praten over…) – Emy Geyskens

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tegenstander Potter-romans wordt hulpbisschop

  1. Ginny's alterego

    Ik had op het nieuws gehoord dat hij Harry Potter fans satanaanhangers vond. Ik kreeg echt een lachstuip toen ik dat hoorde!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>