The making of… een illustratie

Tekening Iris BoterIllustrator en schrijfster Iris Boter heeft een filmpje gemaakt waarin ze laat zien hoe haar illustraties tot stand komen. Ze heeft inmiddels al meer dan 100 kinder- en jeugdboeken geïllustreerd. Boter schrijft zelf ook boeken, zoals het boek Zwaartekracht (2013) voor Young Adults en het jeugdboek Het spannendste schoolreisje ooit (2014).

“Net zoals ik vroeger deed. Alleen slaat nu de uitgever er een nietje door.” Zo beschrijft Iris Boter het illustreren op haar website. “En er zitten nog heel veel verhalen in mijn hoofd,” voegt ze eraan toe. “Ik hou van het gewone leven, de dingen die iedereen mee zou kunnen maken. In alles zit een verhaal.” Ook is ze “altijd bezig met een nieuwe roman, verhaal, idee”.

Wat ook leuk is om te weten over Iris is dat ze heel erg veel leest en boekjes verzamelt over Zielige Jongetjes. Het is wel een raadsel waarom dit toch altijd jongetjes zijn. In 2002 verscheen haar eerste boek, Sofie komt te laat, en in 2015 het eenentwintigste boek, Hero, de Superheldenhulphond.

Iris Boter’s voorbeeldtekening is gebaseerd op de tekst ‘Sander is verdrietig omdat zijn rupsen dood zijn. Maar is dat wel echt zo?’ Bekijk hier het bijzondere filmpje over hoe de illustratie tot stand komt:

Lees ook:Pinokkio – Iris Boter
Lees ook:De papegaai in de kast (De DierenRidders 4) – Iris Boter
Lees ook:Een pony op drie hoog (De DierenRidders 2) – Iris Boter
Lees ook:Hero, de superheldenhulphond (De DierenRidders 1) – Iris Boter
Lees ook:Mislukt – Iris Boter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>