Genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury: Verdoofd – Ellen van den Bogaart

Het lijkt wel of iedereen op de wereld met seks bezig is, vindt Roos van zestien. Haar broer Justin en haar vriendinnen Bo, Linda en Merel raken er niet over uitgepraat, maar Roos heeft zelfs nog nooit gezoend.

Als Roos en haar vriendinnen naar een gemaskerd bal gaan bij Nick thuis, gaat het mis. Roos en Bo hebben van te voren rum gedronken bij Roos thuis, waardoor ze zich wat losser zou voelen. Op het feestje krijgt Roos een drankje aangeboden, maar dat valt niet goed. Ze voelt zich vreemd en misselijk. Een jongen verkleed als piraat zorgt voor haar en brengt haar naar een slaapkamer waar ze wat kan bijkomen. Als Roos wakker wordt van Bo die haar naam roept, heeft ze knallende koppijn, moet ze overgeven en voelt ze een stekende pijn in haar onderlichaam. Wat heeft die jongen met haar gedaan? Roos is er ziek van, iemand heeft haar misbruikt, maar ze heeft geen idee wie. En wat zat er in het drankje waardoor ze zich ineens zo vreemd voelde?

Fragment
‘Roos, Roos, o shit, Roos.’ Waar ben ik? Wat is er gebeurd? ‘Roos, word nu wakker, alsjeblieft!’ De stem klinkt ver weg. Het kost haar heel veel inspanning om haar ogen te openen. Ze herkent het gezicht van Bo. De ruimte komt haar totaal niet bekend voor. Waar ben ik? Ze kijkt naar haar jurk die als een waaier uitgespreid om haar benen ligt. Ze ligt op een bed. Pas nu ziet ze dat er nog iemand in de kamer is: een meisje van haar leeftijd dat ze nog nooit eerder heeft gezien.

Impact
Het thema is actueel en het verhaal realistisch. ‘Verdoofd’ hoort in de serie ‘Impact’, waarbij jonge meisjes met allerlei hedendaagse problemen worden geconfronteerd. Het verhaal wordt erg vlot verteld en het taalgebruik is aan de jeugd van tegenwoordig aangepast.

Titel: Verdoofd
Auteur: Ellen van de Bogaart
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Vanaf ongeveer twaalf jaar

Waar koop jij meestal kinderboeken?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

Lees ook:Ukkepuk! (Brugpieper Roos Vink 1) – Jan Vriends
Lees ook:Leren lezen met Kluitman: Choco het mini paardje – Nicolle Christiaanse
Lees ook:Leren lezen met Kluitman: Het kleine draakje in gevaar – Sanne de Bakker
Lees ook:De slag om Bullebak (Lotte & Roos 3) – Marieke Smithuis
Lees ook:Spannend filosofisch kinderboek: Dio, De duistere roos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>