Annie M.G. Schmidt-week 2010

Pluk van de pettefletPluk zal in 2010 het centrale middelpunt zijn tijdens de Annie M.G. Schmidt-week (19 t/m 30 mei 2010). Motto: Hoera voor Pluk!

Er komt een nieuwe uitgave van Puk van de Petteflet, met daarin nog niet eerder gepubliceerde tekeningen van Fiep Westendorp. Het boek over Pluk verscheen in 1971. Meer dan tien jaar daarna stond het verhaal in het tijdschrift Bobo, waarin het in 39 afleveringen is verschenen. Voor dit tijdschrift maakte Westendorp nieuwe illustraties, die niet eerder in boekvorm zijn verschenen. Het verhaal over Pluk verscheen in 1968 voor het eerst als feuilleton in de Margriet.

Ook Pluk redt de dieren zal opnieuw uitgebracht worden. Voor de allerjongsten is er Pluk en zijn vriendjes, een prentenboekje om kennis te maken met de jongen en zijn kraanwagentje.

Bibliotheken, scholen, en kinderdagverblijven kunnen materialen bestellen; vanaf  februari 2010 is de speciale Pluk-website beschikbaar: www. anniemgschmidtweek.nl.

Op 19 mei 2010 wordt in Madurodam (Den Haag) een expositie geopend over Pluk

Lees ook:Hoera voor Pluk!
Lees ook:Annie M.G. Schmidt-week 2010 start in Madurodam
Lees ook:Pluk redt de dieren – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Start Annie M.G. Schmidt week
Lees ook:Toeter mee met Pluk – Annie M.G. Schmidt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>