De fabeldieren van Sieb Posthuma

Vanaf 14 maart exposeert illustrator Sieb Posthuma op de jeugdetage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam de illustraties die hij maakte bij de fabels van Aesopus en La Fontaine.

Fabels
In het kader van de Nederlandse Boekenweek 2009 (met als motto TJIELP TJIELP – De literaire zoo) exposeert illustrator Sieb Posthuma in maart en april op de jeugdetage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam de mooiste fabeldierillustraties die hij maakte voor de nieuwe fabelbundel Boven in een groene linde zat een moddervette haan (Gottmer, 2008). De klassieke fabels van Aesopus en La Fontaine zijn opnieuw op rijm gezet door Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen.

Best verzorgd
De tentoonstelling wordt officieel geopend op vrijdagnamiddag 13 maart en is daarna de hele Boekenweek te zien. Boven in een groene linde zat een moddervette haan maakt als enige kinderboek deel uit van de lijst van de Best Verzorgde Boeken 2008. De openingsexpositie van de Best Verzorgde Boeken 2008 wordt deze zomer door het Stedelijk Museum Amsterdam en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam gerealiseerd.

[Bron: IBBY-Nederland, Villakakelbont]

Lees ook:Schrijf eens een fabel
Lees ook:Tentoonstelling Best verzorgde boeken
Lees ook:Gouden Penseel 2009 voor Sieb Posthuma
Lees ook:Gratis TJIELP TJIELP- ringtone tijdens Boekenweek
Lees ook:Sieb Posthuma overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>