Wie is de koning? – Beverley Naidoo

Wie is de koningWie is de koning? is een boek met tien magische verhalen waar de Afrikaanse warmte vanaf straalt. 

Al eerder sloeg dit Zuid-Afrikaanse duo de handen ineen: Carnegie-winnares Beverley Naidoo en meervoudig bekroond illustrator Piet Grobler.

Na hun bundel Afrikaanse fabels De hond, de haan en de jakhals, komen ze nu met tien nieuwe verhalen uit Ethiopië, Ghana, Marokko, Malawi, Nigeria, Kenia, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

Er zijn verhalen die je laten gniffelen: als een oude molenaar met de hulp van zijn dochter de sultan te slim af is, bijvoorbeeld, of wanneer de olifant de arrogante leeuw een lesje leert.

Er zijn ook verhalen die een raadsel oplossen, zoals waarom apen in bomen wonen, of waarom een nijlpaard geen haar heeft. Je kunt griezelen bij het verhaal waarin de olifant kinderen verslindt en je verbazen over de vertelling van de schildpad die met zijn banjo dieren weet te beheksen.

De woorden van Beverley Naidoo betoveren je en verplaatsen je naar het broeierige Afrika. De tekeningen van Piet Grobler zinderen als de zon.

Wie is de koning? is een collectie verhalen om van te genieten als een doos verrukkelijke gemengde bonbons: één voor één, met volle aandacht en met lichte spijt als alles op is.

Wie is de koning Illustratie

Titel: Wie is de koning?
Auteur: Beverley Naidoo
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047707509
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Ballade van de Dood
Lees ook:Wij waren hier eerst – Joukje Akveld
Lees ook:Waar is de Olifant? – Barroux
Lees ook:Het grote beesten verkleedfeest – Marianne Dubuc
Lees ook:Piet en de zee – Arend van Dam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>