Een beroemde klassieker in een nieuw jasje!

Wie is er niet groot gebracht met deze klassieker! Ik in ieder geval wel. Vroeger keek ik altijd naar de televisieserie en las mijn moeder mij voor uit het boek. Een geweldig verhaal, dat in een nieuwe vertaling, met mooie illustraties van Harmen van Straaten, in september verschijnt.

L. Frank Baum schreef in 1900 De wonderbaarlijke tovenaar van Oz. Het boek gaat over het meisje Dorothy uit de Amerikaanse staat Kansas, dat op een dag met haar hondje Toto door een wervelwind in het land van Oz terecht komt.

Ze ontmoet daar een vogelverschrikker, een blikken boswachter en een laffe leeuw. Met hen gaat ze op reis naar Smaragdstad, waar de machtige tovenaar van Oz woont. Ze hoopt dat hij haar en Toto weer terug kan brengen naar huis.Deze klassieker is verschillende malen verfilmd. De bekendste verfilming is wellicht gemaakt in 1939, met Judy Garland als Dorothy. Later werd het verhaal als musical verfilmd met o.a. Diana Ross en Michael Jackson. Zowel de film als de musical heeft bekende songs opgeleverd. Onlangs was de musical The Wiz van Joop van den Ende Theaterproducties in Nederlandse theaters te zien.

Ga jij dit verhaal lezen? Misschien een leuk cadeau voor je kind, zo kan hij of zij kennis maken met het verhaal waar jij mee grootgebracht bent.


De wonderbaarlijke tovernaar van OZ
Auteur L. Frank Baum
Illustraties van Harmen van Straaten
Voor
9+, 144 pagina’s.

* boeken winnen? Kijk onder de categorie winnen welke acties momenteel lopen *

Lees ook:Het Gouden Boek van Harmen van Straaten
Lees ook:Wie redt Toto? – Hildegard Müller
Lees ook:Het grote griezelboek – Harmen van Straaten
Lees ook:Om te zoenen – Nu ook als luister CD!
Lees ook:Tip van de week: Het grote Sinterklaas versjes en verhalen boek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>