‘Beedle the Bard’ vertaald

De Nederlandse vertaling van The Tales of Beedle the Bard van J.K. Rowling zal op 15 februari 2009 in het Nederlands verschijnen onder de titel De vertelsels van Baker de Bard.

Met de hand geschreven
In Rowlings laatste Harry Potter-boek komt Beedle the Bard al voor als sprookjesboek, een verzameling van zeven korte sprookjes. De schrijfster zag het maken van de sprookjes als een prachtige manier om afscheid te nemen van Potter.

Ze schreef de verhalen met de hand voor een paar heel goede vrienden, maar nu worden ze dus toch uitgegeven en in het Nederlands vertaald. De opbrengst van dit boek gaat naar een goed doel: de Britse Children´s High Level Group. Rowling is mede-oprichter van deze organisatie, die zich inzet voor achtergestelde kinderen in Oost-Europa. (lees hier vorige bericht)

Nagelaten
Het boek zal vijf verhalen bevatten: De fontein van het fantastische fortuin, De heksenmeester met het harige hart, De tovenaar en de hinkelpan, Knabbeltje Babbeltje en de schaterende stronk en Het verhaal van de drie gebroeders. Dit laatste sprookje stond ook al in het zevende en laatste deel uit de Potter-reeks, Harry Potter en de relieken van de dood. De vertelsels wordt gepresenteerd als het boek met vijf toversprookjes dat Albus Perkamentus naliet aan Hermelien Griffel om Harry Potter te helpen bij het vernietigen van Voldemorts relieken.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:‘Baker de Bard’ in de winkel
Lees ook:Rowling en Grint zijn bang voor spinnen
Lees ook:J.K. Rowling blij met miljoenen
Lees ook:De Harry Potter-sprookjes komen toch op de markt
Lees ook:Première Harry Potter 7 in Spoorwegmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>