Rowling en Grint zijn bang voor spinnen

Tijdens een tea party met 200 kinderen bij de lancering van haar verhalenbundel The Tales of Beedle the Bard heeft J.K. Rowling gesproken over haar angst voor spinnen en hoe ze die in haar Harry Potterboeken heeft beschreven.

Sprookjesboek
Afgelopen donderdag nodigde J.K. Rowling zo’n 200 laaiend enthousiaste kinderen uit op een theepartijtje in de National Library of Scotland in Edinburgh. Aanleiding was de lancering van The Tales of Beedle the Bard, de verhalenbundel waarmee ze definitief afscheid neemt van haar leerling-tovenaar Harry Potter.
Het sprookjesboek speelde al een belangrijke rol in het laatste Harry Potter-boek Harry Potter en de Relieken des Doods. Hermelien erfde het boek van Perkamentus en één van de vijf sprookjes hielp Harry in zijn strijd tegen vijand Voldemort.

Goede doel
J.K. Rowling schreef vorig jaar zeven exemplaren van de bundel en illustreerde ze met de hand voor enkele goede vrienden. Internetboekhandel Amazon kon het manuscript op de kop tikken voor 2,7 miljoen euro en heeft nu ook een gedrukte versie van de verhalenbundel op de markt gebracht. De opbrengst ervan gaat naar het goede doel.
The tales of Beedle the bard werd ook vertaald in 28 talen, waaronder het Nederlands. De Nederlandse versie zal begin volgend jaar verschijnen.

Sorry voor Rupert
Tijdens het theepartijtje mochten de kinderen vragen stellen. Als antwoord op zo’n vraag bekende J.K. Rowling dat ze al sinds haar kinderjaren bang is van spinnen. Die angst heeft ze gebruikt in haar Harry Potterboeken. De figuur Ron Weasley (Ron Wezel) is namelijk ook bang van spinnen. Zijn rol wordt in de Harry Potterfilms gespeeld door Rupert Grint. Pas tijdens de opnamen ontdekte J.K. Rowling dat Grint al even bang was van spinnen als zij. “Ik heb met Rupert te doen,” zei de schrijfster, “want ik heb hem voortdurend in situaties gebracht waar hij met spinnen te maken kreeg“.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:J.K. Rowling blij met miljoenen
Lees ook:‘Beedle the Bard’ vertaald
Lees ook:‘Baker de Bard’ in de winkel
Lees ook:De Harry Potter-sprookjes komen toch op de markt
Lees ook:Rowling wint proces tegen Harry Potter Lexicon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>