De Harry Potter-sprookjes komen toch op de markt

Het was oorspronkelijk niet de bedoeling, maar het Harry Harry Potter-sprookjesboek The Tales of Beedle the Bard zal toch op de markt verschijnen.

In november vorig jaar schreef en illustreerde J.K. Rowling zeven exemplaren van het sprookjesboek The tales of Beedle the bard, dat met de hand geschreven is. Dit boek speelt een belangrijke rol in het laatste deel van de Harry Potter-reeks, Harry Potter and the Deadly Hallows, bij het oplossen van de dood van Voldemort. Een van de zeven exemplaren die de auteur aanmaakte, werd vorig jaar december op een veiling verkocht voor bijna vier miljoen dollar, maar het was nooit de bedoeling dit sprookje ook uit te geven.

Gelukkig is hierin verandering gekomen, want de sprookjes zullen in maar liefst drie mogelijke versies op de markt verschijnen in een oplage van 100.000 exemplaren. De opbrengst zou integraal naar een goed doel gaan, met name naar de Children’s High Level Group. Rowling is mede-oprichter van deze organisatie, die zich inzet voor achtergestelde kinderen in met name Oost-Europa.

Voor alle Nederlandstalige fans!
Bij De Harmonie, de Nederlandser uitgever van Harry Potter, weten ze nog niet wat ze gaan doen. “We hebben het net van de agent gehoord“, zegt Elsbeth Louis aan Boekblad. “Het is een boek waarvan de hele opbrengst naar een goed doel gaat. Dus wij verdienen er niets aan. Maar voor de fans is het natuurljk geweldig om de Nederlandse editie te lezen.” (Bron: Boekblad)

 

Lees ook:J.K. Rowling blij met miljoenen
Lees ook:‘Baker de Bard’ in de winkel
Lees ook:Rowling en Grint zijn bang voor spinnen
Lees ook:‘Beedle the Bard’ vertaald
Lees ook:Rowling wint proces tegen Harry Potter Lexicon

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Harry Potter-sprookjes komen toch op de markt

  1. Deniceee

    OP DE MARKT 8-|

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>