Shortlist Red House Children´s Award

De nominaties voor de Red House Children’s Book Award zijn bekendgemaakt. Er zijn ook enkele in het Nederlands vertaalde titels bij.

Kinderjury
De Red House Children´s Book Award is een kinderjuryprijs. Uit de (door volwassenen) genomineerde titels in drie categorieën kunnen kinderen hun favoriet kiezen. Er zijn drie categorieën: Books for Younger Children, Books for Younger Readers en Books for Older Readers. Iedere categorie krijgt een winnaar. Van deze drie winnaars wordt er een de overall winnaar.

Vertaald in het Nederlands
Onder de genomineerden is een aantal in het Nederlands vertaalde titels. In de categorie Younger Children is dat Peter Bently met A lark in the Ark (Allemaal aan boord, De Fontein); in de categorie Younger Readers gaat het om The cat who liked rain (Lukas en de kat die van regen hield) van Henning Mankell dat bij De Geus verscheen. In de categorie Older Readers vinden we van Chris Bradford Young Samurai: The Way of the Warrior (De weg van de krijger; Mynx) en van Jenny Valentine Broken soup (Gebroken soep; Moon – verschijnt in april).

Stemmen
De volledige nominatielijst vind je op de website van de Red House Children´s Book Award. Tot 11 mei kunnen kinderen nog stemmen op de genomineerde boeken. In juni worden de winnaars bekendgemaakt.
The Red House Awards worden dit jaar voor de 29e keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder anderen Roald Dahl (1983), Jacqueline Wilson (1996) en J.K. Rowling (1998). Vorig jaar ging de prijs naar Derek Landy met Skulduggery Pleasant (Van Goor).

[Bron: Leesplein, Villakakelbont]

Lees ook:Shortlist Red House Children´s Award
Lees ook:Red House Children’s Book Award
Lees ook:Shortlist Costa Children’s Book Award
Lees ook:Costa Award voor Michelle Magorian
Lees ook:Red House Children’s Book Award 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>