Costa Award voor Michelle Magorian

Vorige week zijn in Engeland de winnaars van de Costa Book Award bekendgemaakt. In de categorie kinderboeken gaat de prijs naar Michelle Magorian.

Just Henry
De winnaar van de Costa Book Award 2008 in de categorie children´s book award is Michelle Magorian met Just Henry. De jury noemt haar “een meesterlijk verteller wier beschrijvend proza een plezier is om te lezen. ‘Just Henry’ is een bevlogen boek dat je een warm bad geeft, met een verhaal dat loopt als een trein en waar we allemaal gek van waren“.

Whitbread
De Costa Book Award is sinds 2006 de opvolger van de Whitbread Award, die in 1971 in het leven werd geroepen. De prijs wordt jaarlijks toegekend in vijf categorieën. Bekende winnaars in de categorie jeugd uit voorgaande jaren zijn Linda Newbery (de eerste die de vernieuwde prijs ontving) en David Almond, Mark Haddon, Geraldine McCaughrean en Kate Thompson, allen winnaars van de Whitbread Award.

Overall winnaar
Behalve Michelle Magorian waren ook nog Keith Gray met Ostrich Boys, Saci Lloyd met The Carbon Diaries 2015 en Jenny Valentine met Broken Soup genomineerd in de categorie kinderboeken.
De bekendmaking van de winnaar van de Costa Book of the Year Award – de overall winnaar – volgt op 27 januari tijdens een feestelijke bijeenkomst in Londen.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Shortlist Costa Children’s Book Award
Lees ook:Costa Book of the Year geen jeugdboek
Lees ook:Patrick Ness wint Costa Book Award
Lees ook:Shortlist Red House Children´s Award
Lees ook:Shortlist Red House Children´s Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>