Red House Children’s Book Award

hongerspelen_voorplat-tnWinnaar van de Red House Children’s Book Awards is bekend.

De hongerspelen

In Groot-Brittannië kiezen jonge lezers elk jaar hun favoriete boek uit een door volwassenen opgestelde lijst. Er zijn drie categorieën waarin titels genomineerd worden: Books for Younger Children, Books for Younger Readers en Books for Older Readers. Daarnaast kiest de kinderjury een ‘overall winnaar’. Dat is dit jaar The Hunger Games (De hongerspelen) van Suzanne Collins. Zij won de prijs in de derde categorie. De winnaar bij de Younger Children is Tanya Landman, met Mondays are Murders. Bij de Younger Readers was Bottoms Up! van Jeanne Willis en Adam Stower het populairst.

De arena
De hongerspelen is de 30ste winnaar van de Red House Children’s Book Award. Het is een toekomstverhaal waarin grote delen van wat vroeger Amerika was, zijn verstoken van allerlei verworvenheden. Het land Panem is opgedeeld in districten en hoe verder het district verwijderd is van het Capitool, hoe minder de mensen er hebben. Een keer per jaar worden de hongerspelen georganiseerd. Vanuit elk van de twaalf districten worden een jongen en een meisje naar de arena gestuurd. Dat gebeurt onvrijwillig, maar als de twaalfjarige Prim uit het twaalfde en minste district dat jaar wordt geselecteerd, neemt haar zus Katniss (16) haar plaats in. Samen met Peeta reist ze naar de arena, waar alleen de winnaar levend van terugkeert.
In 2009 verscheen ook een vervolg: Vlammen (2009), waarin Katniss een opstand tegen het Capitool moet voorkomen.

[Bron: Red House Children's Book Award]

Lees ook:Shortlist Red House Children´s Award
Lees ook:Shortlist Red House Children´s Award
Lees ook:Spotgaai
Lees ook:Preview Spotgaai
Lees ook:Vlammen, het overrompelende vervolg op De Hongerspelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>