Kikker van Max Velthuijs wordt tv-ster

kikker

Vanaf eerste Kerstdag zal de Nederlandse KRO Kindertijd de animatieserie over Kikker en zijn vriendjes naar de boeken van Max Velthuijs uitzenden.

Populaire kikker
Max Velthuijs publiceerde tijdens zijn leven tal van prentenboeken over Kikker. Daarnaast kwamen er kartonboekjes, badboekjes en knisperboekjes uit. Een aantal van die verhalen is gebundeld als Dit is Kikker, Kikker en Beertje, Kikker en het avontuur, Kikker en zijn vriendjes.
De populaire Kikker-figuur en zijn vriendjes Varkentje, Rat, Eend en Haas worden nu ook een tv-sterren in de animatiereeks Kikker en zijn vriendjes, vanaf Kerstdag te zien op de Nederlandse tv in het programma KRO Kindertijd op [email protected]/Nederland 3. In de Nederlandstalige versie is de stem van Kikker ingesproken door Jamai en de tune is ingezongen door Wouter Hamel.

Naast de serie over Kikker gaat de KRO ook animatieseries uitzenden van Rintje, gebaseerd op de boeken van Sieb Posthuma, en Picnick met taart van Thé Tjong-King.

Kikker & Vriendjes
De zeer geliefde Kikker-boeken, evenals nieuwe verhalen die in samenwerking met Max Velthuijs tot stand zijn gekomen, zijn door Telescreen tot leven gebracht in een schitterende animatieserie bestaande uit 26 episodes van 7 minuten.
Telescreen is al 25 jaar een gerenommeerde partij in de kinderanimatie en ondermeer producent en distributeur van de klassieke alom geliefde animatieseries als Nijntje, Moomin en Alfred J. Kwak. 

Frog & Friends
Frog & Friends wordt gemaakt door A.Film, de grootste animatiestudio van Scandinavië, bekend van o.a. de succesvolle speelfim Asterix & the Vikings en televisieseries als Benjamin Blü mchen en Hans Christian Andersen’s The Fairytaler.
De afgelopen jaren heeft A.Film meer dan 40 prijzen in de wacht gesleept, waaronder Unicef Awards en een Oscarnominatie.

Kikker & vriendjes komen tot leven
Studio A.Film heeft Kikker met veel zorg geanimeerd. Aan de eerste film in schets ging ruim anderhalf jaar tekenen van de characters vooraf. De Stichting Max Velthuijs, die het artiestieke erfgoed van de schrijver bewaakt, kijkt over de schouders van de tekenaars mee.
De animatieserie bestaat uit 26 Kikkerfilms van 7 minuten, alle oude verhalen en de nieuwe. Kikker & Vriendjes komen tot op tv en beleven spannende en warme avonturen: in de lente, zomer, herfst en winter, in zijn geliefde huisje, in het bos, aan de rivier… De wereld van Kikker heeft er nog nooit zo levend uitgezien!

Lees ook:Kikker & Vriendjes verschijnt als interactief tv-spel
Lees ook:Klassieker: Kikker – Max Velthuijs
Lees ook:Het abc van Kikker – Max Velthuijs & Rindert Kromhout
Lees ook:Spelen met Kikker – Max Velthuijs
Lees ook:Kikkers grote avonturenboek – Max Velthuijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>