Annie en Kikker in Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag zet vanaf maart twee iconen van de jeugdliteratuur in de kijker: Annie M.G. Schmidt en Kikker van Max Velthuijs.

Annie 100
100 jaar geleden werd kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt geboren. Naar aanleiding van deze bijzondere verjaardag brengt het Kinderboekenmuseum in de centrale hal van het Koninklijke Bibliotheek-gebouw een hommage aan de gevierde auteur.
De tentoonstelling Annie 100 toont Jip en Janneke, Dollie de Duif, de Krullevaar, de pet van Pluk en divers reclamemateriaal. Daarnaast vind je er briefjes, ansichtkaarten, aantekeningen en het typoscript van de tekst van het lied ‘Wil u een stekkie van de fuchsia’. De tentoonstelling is gratis te bezoeken vanaf 3 maart.
Wie Annie nog beter wil leren kennen, kan ook de vaste tentoonstelling van het museum, Papiria, gaan bekijken.

Kikker
En er is nog meer te zien in Den Haag. Kikker, het beroemde personage van Max Velthuijs, krijgt er een vaste plek. De tentoonstelling Kikker nodigt de allerkleinsten uit tot spel en prikkelt hun fantasie. Enkele van de bekende Kikker-boeken worden verbeeld voor het jonge publiek. De bezoekers stappen binnen in de wonderbaarlijke wereld van de kleine kikker en zijn vrienden. De tentoonstelling  is geschikt voor 3- tot 6-jarigen, maar iedereen is welkom. Vanaf 20 maart loopt Kikker in Den Haag.

Meer info over beide tentoonstellingen vind je op www.kinderboekenmuseum.nl.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Kikkertiendaagse
Lees ook:Fiep Westendorp in Den Haag
Lees ook:Letterkundig Museum eert Tjong-Khing
Lees ook:Documentaire over Max Velthuijs
Lees ook:Museumprijs voor het Kinderboekenmuseum? Stemmen dan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>