Kikkertiendaagse

Uitgeverij Leopold organiseert voor de vijfde keer een Kikkertiendaagse. Onder meer de vaste stek van Kikker in het Haagse Kinderboekenmuseum wordt gevierd.

Bijzonder avontuur
Elk jaar organiseert uitgeverij Leopold een Kikkertiendaagse, dit keer van zondag 20 t.e.m. dinsdag 29 maart. Dan is het feest met Kikker.
Kikker heeft ondertussen een vast onderkomen gekregen in het Kinderboekenmuseum in Den Haag, in de vorm van een nieuwe, permanente tentoonstelling Kikker. Daarin staan de prentenboeken Kikker is Kikker, Kikker is verliefd, Kikker is bang, Kikker en de vreemdeling en Kikker is een held centraal. Kleuters stappen de wereld van Kikker binnen om er een bijzonder avontuur te beleven. De tentoonstelling nodigt uit tot spel en prikkelt de fantasie.

Feestpakket
Aan de vooravond van de feestelijke tiendaagse verschenen twee nieuwe buggyboekjes: Dag! Kikker en Hap! Kikker. Ook het leesbevorderingsprogramma BoekStart werkt met de Kikkerboekjes.
Voor peuters is er een nieuwe uitgave binnen de reeks ‘Kikker & Vriendjes´: Kikker en het verjaardagsspel. Voor kleuters verscheen een speciale feesteditie in groot formaat van Kikker en de vreemdeling.
Nederlandse basisscholen, bibliotheken en kinderdagverblijven kunnen vanaf half februari via de speciale Kikkerwebsite materialen bestellen en (les)ideeën opdoen. Een Kikkerfeestpakket bevat een lesbrief, kleurplaat, ballonnen, wimpellijn, poster, lijntekening voor op het raam en een uitprikvel met een Kikkermuts. De eerste 500 feestpakketen zijn gratis. Om het helemaal compleet te maken is er een kikkerpak te huur.

Musical
En wie er dan nog niet genoeg van heeft, kan naar de familiemusical Kikker van Theater Terra, dat ook de mogelijkheid biedt een acteur uit te nodigen voor een voorstelling in scholen en kinderdagverblijven. Voor meer informatie: [email protected] of +31-20-6638433.

[Bron: Villakakelbont, Leesplein]

Lees ook:Kikker en de Kikkertiendaagse
Lees ook:Kikkertiendaagse
Lees ook:Annie en Kikker in Kinderboekenmuseum
Lees ook:Klassieker: Kikker en de vreemdeling – Max Velthuijs
Lees ook:Ik ben Kikker! – Max Velthuijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>