De Kleine Prins in nieuwe gedaantes

lepetitprince12011 wordt het jaar van De Kleine Prins, het wereldberoemde boek van Antoine de Saint-Exupéry. Dan komen er een animatieserie, videogame en 3D-film uit.

Sprookje
Wie kent De Kleine Prins niet? Het beroemde boek van Antoine de Saint-Exupéry vertelt het verhaal van een piloot die een noodlanding maakt in de woestijn. Hij komt de kleine prins tegen die hem vertelt van een aantal ontmoetingen met volwassenen op zijn reis langs verschillende planeten. Het boek verscheen in 1943 en kwam in 1951 in een Nederlandse vertaling uit. Het wordt gezien als een van de belangrijkste sprookjes van de twintigste eeuw.

Duurzaamheid
In de eenentwintigste eeuw neemt De Kleine Prins nieuwe gedaantes aan. Tegen 2011 moet er een 52-delige animatieserie op de markt zijn waarin ook nieuwe avonturen worden verwerkt. Daarnaast wordt er een videogame ontwikkeld en een nieuwe 3D-film van de hand van Aton Soumache en Dimitri Rassam. ´De Saint-Exupéry schreef het boek oorspronkelijk voor volwassenen’, zegt Olivier d’Agay van de Stichting Saint-Exupéry. ‘We willen kinderen van nu in contact brengen met De kleine prins via nieuwe media´. In de verse avonturen zullen ook kwesties als de leefbaarheid van de aarde en duurzaamheid worden aangekaart, aldus D´Agay, bijvoorbeeld wanneer de prins nieuwe planeten aandoet.

[Bron: Leesplein - Villakakelbont]

Lees ook:Het echte sprookje van De Kleine Prins – Antoine de Saint-Exupéry
Lees ook:Maximonsters nu ook in videogame
Lees ook:Prins Caspian in de bioscoop
Lees ook:9.9.9: Voorlezen over duurzaamheid
Lees ook:Heb jij deze hunk al gezien in de bioscoop?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>