9.9.9: Voorlezen over duurzaamheid

Op 9 september 2009 (9.9.9.) is de dag van de duurzaamheid. Kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper schreef speciaal voor die gelegenheid een verhaal dat op alle Nederlandse (en Vlaamse?) basisscholen zal worden voorgelezen.

Voorleesactie
Om de jongste generatie alvast kennis te laten maken met duurzaamheid is er een voorleesactie in alle basisscholen in Nederland. Kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper schrijft speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid een verhaal. Het verhaal wordt op 9.9.9 om 9 uur voorgelezen op de Nederlandse basisscholen. Tal van bekende Nederlanders – en uiteraard Sjoerd Kuyper zelf – zullen gaan voorlezen. Ook tal van andere voorleeshelden zoals milieuwethouders en pabostudenten zullen de basisscholen bezoeken.

Meedoen?
Scholen én voorlezers die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via [email protected]. Het verhaal wordt dan eind augustus aan u toegezonden. Deelnemende scholen en vertellers worden geplaatst op de actie-website: duurzaamheid.kennisnet.nl. En waarom zouden ook Vlaamse scholen zich niet aanmelden?
Het verhaal is een gezamenlijke actie van Sjoerd Kuyper, stichting Urgenda, Duurzame PABO en het programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling.

[Bron: Dag van de Duurzaamheid]

Lees ook:Nederlandse VvL steunt Sjoerd Kuyper
Lees ook:Annie M.G. Schmidtlezing 2009
Lees ook:Sjoerd Kuyper weer onder dak
Lees ook:Klassieker: De rode zwaan – Sjoerd Kuyper
Lees ook:Hotel de grote L – Sjoerd Kuyper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>