Max Velthuijsprijs voor Thé Tjong-Khing

tjongkhing_theIllustrator Thé Tjong-Khing (1933) wint de Max Velthuijs-prijs 2010. Dat heeft het bestuur van de stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde dinsdag bekendgemaakt.

Vos en Haas
De Max Velthuijs-prijs is een driejaarlijkse oeuvreprijs bestemd voor Nederlandse illustratoren van kinderboeken. Er is een bedrag aan verbonden van 60.000 euro.
Thé Tjong-Khing illustreerde voor onder meer Thea Beckman, Miep Diekmann, Guus Kuijer, Els Pelgrom en Annie M.G. Schmidt. Bekend zijn ook de illustraties die hij maakte voor de Vos en Haas-boeken van Sylvia van den Heede.

Onbeholpen
De combinatie van gedetailleerd en toch ook zogenaamd onbeholpen en naïef tekenen maakt zijn werk populair bij het publiek“, aldus het bestuur.
Eerder won de illustrator driemaal het Gouden Penseel. Zijn kijk- en zoekboek Waar is de taart? werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2005.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Letterkundig Museum eert Tjong-Khing
Lees ook:O ma, o pa! (Vos en Haas – Ik lees als Vos) – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:Vos en Haas doeboek – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:Kunst met taart – Thé Tjong-Khing
Lees ook:Het land van de Nijl (Vos en Haas samenleesboek) – Sylvia Vanden Heede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>