Kunst met taart – Thé Tjong-Khing

Kunst met taartOp zoek naar een originele kennismaking met kunst voor jonge kinderen? Illustrator Thé Tjong-Khing heeft eindelijk een nieuw taartenboek gemaakt: Kunst met taart.

Het schilderij van mevrouw Hond wordt gestolen. De dieren zetten de achtervolging in en komen zo terecht in de grote kunstwerken uit de geschiedenis.

Wordt de dief gevat? En waarom is mama Konijn boos op mevrouw Varken? En waarom rent meneer Varken achter mama Konijn aan? Kom erachter door de prachtige prenten te bekijken.

Het boek bevat verwijzingen naar bekende schilderijen van Van Gogh, Mondriaan, Hopper, Gauguin, Picasso, Dalí en vele anderen. De taartenboeken zijn vertaald in 19 talen. Wereldwijd zijn er al bijna 300.000 exemplaren verkocht.

Thé Tjong-Khing sleepte met zijn illustraties al verschillende prijzen in de wacht, waaronder de Woutertje Pieterse Prijs, een Zilveren Penseel en de Max Velthuijs-prijs. Volgens de jury van de Woutertje Pieterse Prijs kan de illustrator “het af zonder woorden, de woorden worden geen moment gemist”.

Kunst met taart Illustratie

Titel: Kunst met taart
Auteur: Thé Tjong-Khing
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401426251
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Max Velthuijsprijs voor Thé Tjong-Khing
Lees ook:Letterkundig Museum eert Tjong-Khing
Lees ook:Jake en de T.rex – Thé Tjong-Khing
Lees ook:De sprookjesverteller: Sprookjes van Andersen – Thé Tjong-Khing
Lees ook:Jury Woutertje Pieterse Prijs 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>