Bologna Children’s Book Fair 2010

logo_bolognaIn het Italiaanse Bologna loopt vanaf vandaag tot en met vrijdag de Fiera del Libro per Ragazzi, de grootste kinderboekenbeurs ter wereld.

Gianni Rodari
Vandaag start in Bologna de vierdaagse Internationale Kinderboekenbeurs, de Fiera del Libro per Ragazzi. Speciale gast is Slowakije.
De grote tentoonstelling is dit jaar gewijd aan het leven en werk van de Italiaanse auteur Gianni Rodari (1920-1980). De tentoonstelling aan hem gewijd, The Grammar of Figures, wordt gehouden ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de dood van de auteur, die in 1970 de Hans Christian Andersen Prijs in ontvangst mocht nemen.

Prijzenregen
Wie dit jaar de Hans Christian Andersenprijs wint, wordt deze namiddag bekendgemaakt. De Vlaamse illustrator Carll Cneut is een van de vijf genomineerden voor de illustratorenprijs. De uitreiking gebeurt op het 32ste IBBY-congres in Santiago de Compostella (Spanje) op 11 september 2010.
Tijdens de Book Fair worden ook de Bologna Ragazzi Awards uitgereikt. De winnaars daarvan in de diverse categorieën zijn al in februari bekendgemaakt. De Nederlanders Marije en Ronald Tolman wonnen met hun boek De boomhut (Lemniscaat) de prijs in de categorie fictie.

Lees ook:Bologna Fiere sluit alweer de deuren
Lees ook:Nederlanders winnen in Bologna
Lees ook:Bologna: illustratoren nu inschrijven
Lees ook:Bologna-prijzen bekendgemaakt
Lees ook:Nederlandse nominaties Andersen Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>