Harry Potter-fansite HPANA vraagt om hulp!

HPANA

De meest bezochte en best ingelichte Harry Pottersite HPANA zit in ernstige geldnood. Niet zozeer door verminderde interesse van zijn fans, maar omdat de stichter zijn job is kwijtgeraakt en nu ook moet leven van de advertentie-inkomsten van de website. Hij smeekt om donaties.

Automatische nieuwsgaring
Toen Jef Guillaume acht jaar gelden als fervente fan van de Harry Potterboeken de website HPANA, kon hij vast niet vermoeden dat deze site op zich zo’n hype zou worden. HPANA ontving in die acht jaar tijd 6,9 miljoen mails in 86.000 unieke topics van het forum. Er verschenen zo’n 4.000 nieuwsberichten en elke dag schuimde de dienst automatisch zo’n 100.000 bronnen wereldwijd af op zoek naar nieuws over Harry Potter. Op die manier van nieuwsgaring was ook de naam gebaseerd: The Harry Potter Automatic News Aggregator of afgekort HPANA.

Donaties gevraagd
Het ziet er nu echter naar uit dat de site op zijn laatste pootjes loopt en dat is slecht nieuws voor Harry Potterfans wereldwijd. Sinds zes maanden draait de site in het rood. Bovendien verloor Jef Guillaume zijn job zodat de advertentie-inkomsten van HPANA nu ineens ook moeten dienen voor zijn overleven. Zijn datacenter heeft al veel begrip getoond door de site de voorbije maanden online te houden, ondanks niet betaalde facturen. Maar dat blijft niet eeuwig duren.
Als Guillaume tegen 15 januari (over vier dagen dus) geen 1500 dollar (een goede 1000 euro) stort, zou de site kunnen gesloten worden. Dat geld heeft Guillaume niet en als laatste redmiddel roept hij nu de Harry Potterfans op een donatie te doen van 10 of 12 dollar per jaar. Met dat geld zou de site in de lucht kunnen blijven tot Guillaume nieuw werk heeft gevonden en kunnen ook de laatste grote Harry Potterevenementen (zoals de opening van het HP-pretpark in Florida en de laatste Harry Potterfilms nog gecoverd worden.

[Bron: HPANA - Villakakelbont]

Lees ook:Geschrapte scénes uit Halfbloedprins
Lees ook:Harry Potter Special op VT4
Lees ook:Harry Potter 6 uitgesteld naar volgend jaar
Lees ook:Harry Potter-tour komt naar Haarlem
Lees ook:Lego Harry Potter: Jaren 1-4 verschijnt mei 2010 + filmpje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>