Harry Potter 6 uitgesteld naar volgend jaar

Dit is geen grap! Harry Potter and the half-blood prince wordt pas volgend jaar uitgebracht. Warner Bros. kondigde afgelopen weekend aan dat de première van Harry Potter and the Half-Blood Prince niet op 17 november dit jaar, maar pas op 17 juli volgend jaar wordt uitgebracht. Fans over de hele wereld reageren uitzinnig.

Agenda’s aanpassen
Pas op 17 juli 2009 zal de première van Harry Potter and the Half-Blood Prince plaatsvinden. Dat is acht maanden later dan oorspronkelijk gepland, maar Warner Bros. heeft dit zo beslist, zij het om erg onduidelijke redenen. De film is immers helemaal klaar en de trailer voor de nieuwe film staat al enkele weken online. Ook het Engelse koningshuis had al toegezegd een royal naar de première te sturen op 17 november.

Wat Warner Bros. meldt.
Alan Horn, voorzitter van Warner Bros., zegt dat de redenen voor de verschuiving van de datum tweedelig is. Allereerst is de zomer een veel betere periode om een familiefilm uit te brengen. Dat zou de vorige Harry Potterfilm afdoende bewezen hebben. Die zorgde immers voor de tweedehoogste inkomsten van een film ooit. Horn verwijst ook naar de scenaristenstaking in Hollywood, die weliswaar geen invloed zou gehad hebben op de Harry Potterfilm, maar wel tal van andere films een latere releasedatum heeft bezorgd, waardoor de concurrentie dit najaar onverwacht veel groter wordt.

Jeff Robinov, voorzitter van Warner Bros. Motion Picture Group, voegt daar nog aan toe dat de verandering van de releasedatum geen enkele invloed zal hebben op de productie van de laatste twee Harry Potterfilms, de tweedelige Harry Potter and the Deathly Hallows.

Fans en distributieketens zijn het er niet mee eens
Fans van Harry Potter over de hele wereld reageren op zijn zachtst gezegd ontzet. Op Harry Potterforums zoals HPANA stromen de reacties binnen en er worden overal petities opgezet om Warner Bros. op zijn beslissing te laten terugkomen. Robinov tracht nu de fans te sussen door ze erop te wijzen dat ze na de zesde film, veel minder lang zullen moeten wachten op de release van de zevende.
Intussen zijn ook de distributieketens niet erg blij met de beslissing van Warner Bros. Zij zijn immers volop bezig met de laatste hand te leggen aan de reclamecampagnes voor het najaar en die draaien voor een belangrijk deel rond de nieuwe Harry Potterfilm. Dat moet nu allemaal veranderd worden.

[Bron: HPANA]

Ik vind dit wel ontzettend jammer. Ik kijk altijd uit naar de Harry Potter-films, en nu moet ik wachten tot volgend jaar. Ik en iedere andere fan moet het nog een jaar langer met alleen de trailer doen. En voor de mensen die mij niet geloven:

check http://www.hpana.com of de officiele site waar de ook releasdatum is aangepast!

Lees ook:

Harry Potter-mantel bestaat ‘bijna’ echt

Harry Potter and the half-blood prince

De Harry Potter-sprookjes komen toch op de markt

Lees ook:Testscreening Potterfilm was fabeltje
Lees ook:Geschrapte scénes uit Halfbloedprins
Lees ook:Harry Potter breekt ook Nederlandse bioscooprecords
Lees ook:Spectaculaire trailer: Harry Potter and the Half Blood Prince
Lees ook:Harry Potter Lexicon nu vertaald

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Harry Potter 6 uitgesteld naar volgend jaar

  1. Anoniemand

    DIT IS ECHT STOM!!!! Ze kunnen wel zeggen dat er dan minder plaats zit tussen de films HP6 en HP7 deel 1, maar er zit nu wel 2 JAAR tussen HP5 en HP6!!!!! Waarom tonen ze hem niet gewoon in november en juli??? Nog meer geld dan… En ik vond november al zo lang… :’(

      /   Reply  / 
  2. Natasja

    Jaaa dat ben ik helemaal met je eens! Ik baalde ook ontzettend toen ik het hoorde. Ik verheug me altijd zo op die films. Ze zijn echt super!
    Is trouwens wel een goed idee van je:P om het in november en juli te doen haha

    Groetjes, Natasja

      /   Reply  / 
  3. Laura

    EGT bull-shit!
    Al maanden in mijn agenda staan,
    helemaal zin in.
    Gaat die nog 8 maanden langer duren :@

      /   Reply  / 
  4. guusjeee

    wtf dit slaat nergens op… al die slappe klote redenen van Warner Bros… wat boeit die concurrentie, iedereen wil deze tog zien! en je krijgt nu ook boze fans op je dak.. gewoon afschieten die gast! en familiefilms kunnen net zo goed in de winter,,, dan zit je lekker warm bij elkaar dus das flinke bull-shit!

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Teveel geweld in Harry Potter? | Kinderboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>