Annie M.G.: première in Vlissingen

Foto: Victor Arnolds

Foto: Victor Arnolds

Annie M. G. is een televisieserie van zeven afleveringen die vanaf zondag 3 januari wekelijks uitgezonden wordt op Nederland 2 (NPS en VARA). CineCity in Vlissingen brengt aankomende zondag de première van de gehele serie.

Deze marathonvoorstelling begint om 11.00 uur en is om 18.00 uur afgelopen. Een bijzondere gebeurtenis, aldus directeur Sander Verdonk van CineCity. Hij acht het volkomen terecht dat de première in Vlissingen plaatsvindt. ´Zeeland heeft een bijzondere band met Annie M. G. Schmidt en een deel van de serie is tenslotte in deze provincie opgenomen.´

In de serie wordt de rol van Annie op verschillende leeftijden vertold door drie actrices: Annemarie Prins, Malou Gorter en Sanne Vogel. Een klein rolletje is weggelegd voor de 7-jarige Robin Brans in een scène over Annie als heel jong meisje (zie foto).

De biografie Anna van Annejet van der Zijl geldt als inspiratiebron voor de scenarioschrijfsters Tamara Bos en Mieke de Jong. Het publiek volgt in de serie de 70-jarige Annie, die na het overlijden van haar man Dick terug verhuist naar de stad. Zij converseert nog dagelijks met haar overleden echtgenoot en blikt met regelmaat terug op haar leven en werk. Die opzet biedt het raamwerk voor deze productie.

Zondag 6 december, marathonvoorstelling zevendelige televisieserie Annie M.G., CineCity, Vlissingen; 11.00 uur: deel 1-2; 12.40 uur: pauze; 13.30 uur: deel 3-4; 15.10 uur: pauze; 15.30-18.00 uur: delen 5-6-7.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Borstbeeld Annie M.G. Schmidt gestolen
Lees ook:ALLE DAGEN FEEST!: Hollywood & Holland in 52 spelletjes om altijd en overal te spelen
Lees ook:Première Harry Potter 7 in Spoorwegmuseum
Lees ook:Annie M.G. Schmidt-week 2010 start in Madurodam
Lees ook:Beeld Annie M.G. Schmidt onthuld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>