Beeld Annie M.G. Schmidt onthuld

BeeldAnnieSchmidt2009In het Zeeuwse Kapelle is gisteren een borstbeeld van Annie M.G. Schmidt onthuld. Het beeld is gemaakt door Frank Rosen.

Rosen maakte het kunstwerk bij de schrijfster thuis, ongeveer een jaar voordat ze in 1995 overleed. Aanvankelijk keurde ze het kunstwerk af. Rosen: “Het was toen nog niet af, maar ik had de ´fout´ gemaakt het bij haar te laten staan. Ze had het een paar vriendinnen laten zien en belde me de volgende dag dat ze het niets vond. “Ik lijk net Willem III”, hadden ze geconcludeerd. Toen heb ik tegen haar gezegd dat zij het waarschijnlijk ook geen pas zou vinden als ik een half gedicht van haar aan iedereen zou laten zien en het dan zou afkeuren. Uiteindelijk heb ik haar ervan weten te overtuigen dat ik het af mocht maken. En als u het dan nog niet goed vindt, gaat het gewoon niet door, heb ik tegen haar gezegd.

Annie M.G. Schmidt werd op 20 mei 1911 in Kapelle geboren. Ze werkte als bibliothecaresse in Schiedam, Vlaardingen en Amsterdam, en was directeur van de Openbare Bibliotheek in Vlissingen. Later werd ze chef documentatie bij Het Parool; voor deze krant verzorgde ze een kinderrubriek.

Kapelle heeft ook een speelpark met personages uit de boeken van de overleden schrijfster.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Borstbeeld Annie M.G. Schmidt gestolen
Lees ook:Er ís er een járig! Annie M.G. Schmidt 100 jaar
Lees ook:Annie M.G. Schmidt-week 2016
Lees ook:Jip en Janneke: Dierenvrienden – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Annie M.G. Schmidt: “Ik ben acht”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>