Overkokende Kinderboekenbal

Gisteravond is tijdens het Overkokende Kinderboekenbal in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ‘t IJ 55e Nederlandse Kinderboekenweek officieel van start gegaan.

Lust ik niet!
Een limonadefontein, een boom vol lollies, een taartmachine en manshoge sculpturen van drop en snoep. De 55e Nederlandse Kinderboekenweek heeft als motto Aan tafel! – Eten en snoepen in kinderboeken en dat was gisteravond in het Muziekgebouw aan ‘t IJ goed te merken. Er was een uitgebreid programma met o.a. een wereldkampioen kunstfluiten en Theatergroep Tryater. Tv-kok Pierre Wind besloot de avond met een hartstochtelijk pleidooi om vooral toch eerst te proeven in plaats van direct te roepen ‘lust ik niet‘.

Spruitjesgevecht
Tegen het einde van het zaalprogramma werd de Gouden Griffel uitgereikt aan Peter Verhelst. De officiële aftrap van de Kinderboekenweek eindigde licht chaotisch toen een oproep van Pierre Wind aan enkele kinderen om bij wijze van startsein een handvol spruitjes in de lucht te gooien ontaardde in een heus spruitjesgevecht.
Na afloop van het zaalprogramma waren er signeersessies en konden kinderen in de foyers onder meer servetten versieren, snoepkunstwerken maken en flipperen met kauwgomballen.

Gezond eten
Naast snoep was er ook aandacht voor gezond eten. Daarmee leek de organisatie tegemoet te komen aan kritische geluiden over het thema, onder meer afkomstig van Fabian Paagman, die in Boekblad zei een thema rondom snoepen in een tijd waarin obesitas een groeiend probleem vormt niet gepast te vinden. Er werden spruitjesburgers geserveerd en in de goodie bag voor mee naar huis zaten behalve het Kinderboekenweekgeschenk De wraak van het spruitje en het prentenboek Koekjes een minikomkommer, banaan, paprika, tomaatjes én een zak spruitjes.

[Bron: Boekblad - Villakakelbont]

Lees ook:Eten en snoepen in kinderboeken
Lees ook:Vanavond is het kinderboekenbal
Lees ook:Snoepen van kinderboeken
Lees ook:Ook de Bijbel is voedsel
Lees ook:Kunst en snoep voor kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>