Website Voorleesweek online

De website van de Voorleesweek 2009 staat online. De Voorleesweek vindt dit jaar plaats van 21 tot 29 november.

Leukste kwartiertje
Zopas ging www.voorlezen.be, de website van de Voorleesweek, online. Die week vindt plaats van zaterdag 21 tot en met zondag 29 november 2009. Voorlezen is plezier voor kinderen én volwassenen. Een moment van gezellig en intiem samenzijn. Voorlezen is het leukste kwartiertje van de dag.

Materialen
Illustrator Axel Scheffler, bekend van o.a. De Gruffalo, ontwierp het campagnebeeld voor de Voorleesweek 2009.
Alle kleuterscholen, onthaalouders, bibliotheken, kinderdagverblijven en boekhandels ontvangen eind oktober een pakketje voorleeskranten, bladwijzers en affiches.

Leer voorlezen
Met voorlezen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Baby’s en peuters beleven al veel plezier aan boeken. Op de website staan negen nuttige voorleestips die je op weg kunnen helpen naar jarenlang voorleesplezier. Om een keuze te maken in het uitgebreide aanbod, biedt de site ook een selectie van mooie voorleesboeken voor verschillende leeftijden.

Voorleesontbijt
Op donderdag 19 november luidt Stichting Lezen de Voorleesweek in met Voorleesontbijten in de vijf provincies en Brussel. Bekende lezers lezen voor in kinderdagverblijven, bibliotheken en kleuterscholen. De ontbijten vinden plaats in besloten kring, maar op de site staan tips om een eigen Voorleesontbijt te organiseren.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:De Nationale Voorleesdagen 2011
Lees ook:“Bramenjam” voor het (voorlees)ontbijt?
Lees ook:Lees The Short Second Life of Bree Tanner online!
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2018 van start
Lees ook:Gidsen Boek en Jeugd 2008 online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>