Gidsen Boek en Jeugd 2008 online

De Boek & Jeugd-site (BJO) is uitgebreid met de titels uit de drie gidsen Boek en Jeugd 2008. De database bevat nu 6716 titels.

Online en gedrukt
Boek en Jeugd Online is een doorzoekbare database, waarin een ruime selectie jeugdboeken is opgenomen. De Peuterboekengids, Boek & Jeugd 4-12 en Boek & Jeugd 12+ verschijnen daarnaast nog steeds in gedrukte vorm. Deze gidsen bevatten uitsluitend een selectie uit het meest recente aanbod.

Bruikbare titels
BJO is een niet-commerciële, op veel manieren doorzoekbare databank. In deze internetgids is een ruime selectie jeugdboeken opgenomen, speciaal gelezen en geselecteerd door deskundigen op het gebied van de jeugdliteratuur. Het gaat om mooie, leuke en vooral ook bruikbare titels uit het grote aanbod van kinder- en jeugdboeken. Elke titel is van commentaar voorzien. Bij de selectie wordt rekening gehouden met kinderen met verschillende achtergrond, belangstelling en leesvaardigheid.
Boek en Jeugd Online is ontwikkeld in opdracht van de Vereniging van Openbare Bibliotheken met steun van het Ministerie van OCW. De inhoud van de site valt onder de verantwoordelijkheid van de Vereniging van Openbare Bibliotheken.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Vakliteratuur: Gidsen Boek en Jeugd 2009 nu ook online
Lees ook:Update Boek & Jeugd Online
Lees ook:Website BoekStart online
Lees ook:Nieuwe titels UittrekselBank Jeugd
Lees ook:Laatste leeskraam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>